van der Horst

24H Spa: Na 22H: BMW voelt hete adem van Audi en Mercedes

Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Na het uitvallen van de #45 Marc VDS BMW van ondermeer Maxime Martin enkele uren geleden, koos men ervoor bij het Belgische team om vol met de andere wagen in de aanval te gaan. Nick Catsburg ging de toenmalige leider, de #2 WRT Audi, aan een razend tempo voorbij en sloeg daarna een kloof van liefst 40 seconden.
#2 WRT Audi R8 LMS
#2 WRT Audi R8 LMS
Bij WRT diende men te pareren want het werd al snel duidelijk dat men het tempo van de BMW niet kon volgen. Men besloot dan ook om Ortelli vroeger dan voorzien binnen te halen, de bandendruk aan te passen en Nico Müller de baan op te sturen. Vervolgens kon men het gat op zo'n halve minuut houden.Rowe Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Rowe Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Een Full Course Yellow gooide echter roet in het eten voor Audi, de BMW van Marc VDS profiteerde optimaal van hun positie op de baan om meteen een pitstop af te werken, terwijl WRT net ervoor al de pit bezocht. Het team van graaf Van der Straten won zo een volle minuut extra voorsprong waardoor de kloof opnieuw werd vergroot tot zo'n anderhalve minuut. Op twee uur van het einde kunnen ze echter nog geen victorie kraaien want zowel de Audi als de #99 Rowe Racing Mercedes zitten nog in dezelfde ronde.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 26 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons