van der Horst

24H Spa: Na 4H: Magistrale Vanthoor zet Audi #1 op kop

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Eindelijk is de strijd nu echt losgebarsten op het circuit van Spa, na drie chaotische eerste uren wegens de regen hield het op met druppelen en lijkt de race nu pas echt in zijn plooi te vallen. Een magistrale Vanthoor heeft met de Audi #1 de kop van de wedstrijd overgenomen en ligt nu een halve minuut voor op de Saintéloc Audi #35. De Von Ryan Racing McLaren #59 moest net de derde plaats overlaten aan een oprukkende Farfus in de Marc VDS Racing BMW #45. Maar zowel de McLaren als de op tweede plaats liggende Audi staan op het punt binnen te komen voor een pitstop en zullen terugvallen in het klassement. De Team Russia by Barwell BMW en de WRT Audi’s #2 en #4 liggen klaar om de plaatsen drie tot vijf over te nemen.
Na de crash tussen de WRT Audi #3 en de Ferrari #53 hadden we weer recht op een lange safety car periode; Om 19u17 werd de race terug vrijgegeven en kon er pas echt geracet worden temeer daar de baan begon op te drogen. Laurens Vanthoor had het stuur van de WRT Audi #1 over genomen en rukte resoluut op naar de eerste plaats.

In het vierde uur kenden we nog een Full Course Yellow voor de GT Russian Team Mercedes #70 die op de rechte lijn voor de oude tribunes de muur raakte. De ophanging was duidelijk geraakt, de wagen probeerde aan een slakkengang de race verder te zetten, maar boven op de Raidillon zette Karachev de gele Mercedes definitief aan de kant. Ook de Nissan #73 ging door aquaplaning van de baan en moest de pits opzoeken met schade achteraan de wagen.  

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 25 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testdag 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons