van der Horst

24H Spa: Na 20H: BMW en Bentley strijden om de zege

Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Met nog vier uren te gaan in de 24H of Spa is de strijd om de zege herleid tot een duel tussen de ROWE Racing BMW M6 GT3 #99 en de M-Sport Bentley Continental GT3 #8. Na een betrekkelijke rustige nacht begon het rond tien uur deze morgen plots te regenen. Na een stop om voor de tweede maal van remmen te wisselen had de BMW #99 de leiding moeten overlaten aan Soucek in de Bentley 8, maar in de hevige regen was de BMW meteen terug veel sneller dan de Britse bolide. Soucek zag zijn voorsprong van 50 seconden meteen gehalveerd, doch toen de regen stopte kon hij het verschil op de BMW enigszins handhaven. Soucek moest vervolgens echter vroeger dan verwacht binnen komen omdat hij anders de maximum rijtijd zou overschrijden. Sims kon daardoor de koppositie terug overnemen, terwijl Maxime Soulet momenteel in de achtervolging zit met de Bentley #8.
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Toen het begon te regenen was de Phoenix Audi de eerste om te gokken op regenbanden maar lang kon Mies daar niet van profiteren, niet alleen hield de regen niet aan, tot overmaat van ramp vatte de wagen vuur na een klapband. De Phoenix Audi is dus out en maakt dus geen aanspraak meer op de zege. In de hevige regen was de logge Bentley veel minder op zijn gemak dan de ROWE BMW en zo kon Sims de verloren tijd ten gevolge van een tweede wissel van de remmen, terug ophalen. Toen Soucek dan de pits binnenkwam nam de BMW #99 de leiding opnieuw over.

AMG - Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
AMG - Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Laurens Vanthoor (WRT Audi #28) en Renger Van der Zande (AKKA ASP Mercedes #88) schotelden ons in de regen een spektakelstuk voor, beide piloten voelden zich in hun sas in op de natte piste en vochten een duel uit om de derde plaats op een ronde van de twee koplopers. In dezelfde ronde vonden we nog de Team HTP Motorsport Mercedes #86 en de tweede Rowe BMW #98. De zevende positie was in handen van de AF Corse Ferrari #50 die op de hielen werd gezeten door de Team HTP Motorsport Mercedes #84; De top tien werd na 20 uren wedstrijd afgesloten door de Saintéloc Racing Audi #26 en de GRT Grasser Lamborghini #16.

--- Stand 24 Hours of Spa 2016 na 20H (PDF) ---

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zondag 31 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons