van der Horst

24H Spa: Porsche bestudeert verschillende pistes voor fabrieksdeelname

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Porsche Motorsport denkt serieus na over een nadrukkelijke aanwezigheid in de Total 24 Hours of Spa volgend jaar. Van de grote Duitse constructeurs is Porsche de enige die al een aantal jaar geen rol van betekenis meer speelt in de grootste GT3-race ter wereld. Motorsportbaas Frank-Steffen Walliser verklaarde aan Sportscar365 dat er zeker een drang is om terug te keren naar het hoogste niveau, al vormt een nieuwe regel in het sportief reglement van de Blancpain GT Series een hindernis.
  • De Swert Opticiens
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R #911
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R #911
Sinds dit jaar moet het strijdwapen van een constructeur deelnemen aan het ganse Blancpain GT Series-seizoen opdat het merk kan meestrijden voor de algemene zege (Pro Cup) in de 24 uren van Spa. Het is quasi uitgesloten dat een team als Manthey Racing het hele kampioenschap zou betwisten, Walliser hoopt dan ook nauwer te kunnen samenwerken met een van de klantenteams.


IMSA Performance - Porsche 911 GT3 R
IMSA Performance - Porsche 911 GT3 R
Dit jaar deden enkel Attempto Racing en IMSA Performance een beroep op de Porsche 911 GT3 R (Pro Am) in Blancpain GT. De voorbije jaren was Porsche er bijna in geslaagd om twee van de grote GT3-teams binnen te halen, maar zo ver kwam het uiteindelijk niet. Een tweede optie is een deelname aan alle manches van de Intercontinental GT Challenge, al zal ook dat voornamelijk gebeuren via samenwerking met lokale klantenteams.

Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
"Er is nog niets beslist maar we zijn in gesprek met een aantal klantenteams, en we hebben aangegeven dat we hen graag een volledig Blancpain programma zien afwerken," verklaarde Walliser tegenover Sportscar365. "Er is zeker interesse bij enkele teams om deel te nemen met pro line-ups. Maar uiteindelijk hangt het een beetje af van onze klanten, waar ze naar toe willen en hoe wij hen kunnen ondersteunen." Mogelijk zien we Laurens Vanthoor dus alsnog terugkeren naar de Ardennen eind juli.

Foto's: Arne Simons, Vincent Wouters & Porsche
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 20 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons