van der Horst

24H Spa: Audi snelste tijdens ingekorte warm-up

Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Phoenix - Audi R8 LMS
De Phoenix-Audi #6 was vanochtend primus tijdens de warm-up voor de 24 Hours of Spa. De sessie werd ingekort tot slechts 10 minuten, nadat het uurschema gisteren werd aangepast tengevolge van een ongeval tijdens de Lamborghini Super Trofeo. De monomerkencup met de potente Lamborghini Huracan zal vanochtend het laatste deel van de kwalificaties afwerken en gebruikt daarvoor een stuk van de tijd die toegewezen was aan de warm-up voor de Blancpain GT-deelnemers.
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Frank Stippler stuurde de Phoenix Audi dus naar de eerste plaats, met een chrono van 2:20.872. Andreas Simonsen stuurde de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #57 naar de tweede plaats, op een half honderste, voor de BMW #99 van Rowe Racing, het exemplaar waar we ook onze landgenoot Maxime Martin op terugvinden. De #74 ISR Audi was vierde en daarmee tevens beste in Pro-Am. De Team Parker Bentley was primus in Am met een zevende chrono. Er werden, net als tijdens de sessies eerder dit weekend, tal van waarschuwingen gegeven voor het niet-respecteren van de limieten van de piste.

Later vandaag, om 16.30, wordt het startsein gegeven voor de 24 Hours of Spa.

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 30 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons