van der Horst

24H Spa: Black Falcon met maar liefst drie Mercedes aan de start

Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon zal niet twee, maar drie bolides aan de start van de 24 Hours of Spa brengen later deze maand. Het Duitse team zet namelijk naast de twee Mercedes' SLS AMG GT3 in de Pro Cup ook een bolide in de Pro-Am Cup in. Het doel van Black Falcon is daarmee duidelijk: ook bij de etmaalrace in ons land op het podium eindigen. Bij zijn deelname aan de 24H van Dubai en de 24H van de Nürburgring eindigde het team telkens op het podium.
Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Team Abu Dhabi by Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Een derde podium in evenveel etmaalraces is dus het doel en daarvoor vertrouwt men naast vaste rijders Abdulaziz Turki Al Faisal, Andreas Simonen en Hubert Haupt op Yelmer Buurman, Adam Christodoulou en Mike Parisy in de Pro-Cup. De bolide in de Pro-Am Cup krijgt de Australiër Richard Muscat achter het stuur, terwijl Vladimir Lunkin en GT-debutant Turki Al Faisal hem zullen flankeren.

Foto's: Vincent Wouters & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 15 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons