van der Horst

24H Spa: Castrol Honda Racing NSX GT3 aan de start!

Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Er staan dit jaar geen 11, maar wel degelijk 12 verschillende merken aan de start van de Total 24 Hours of Spa. Nadat de Honda NSX GT3 vorig jaar werd voorgesteld in de paddock van Francorchamps, zal de wagen dit jaar ook effectief deelnemen aan de hoogmis van de Blancpain GT Series en de Intercontinental GT Challenge. Honda Racing brengt namelijk de NSX GT3 aan de start in een fraaie Castrol livery. Helaas verbiedt het sportieve reglement dat de wagen wordt ingeschreven in de Pro klasse, daarvoor moet een constructeur namelijk twee exemplaren inzetten voor het volledige seizoen (BGT of IGTC). SRO kan een derogatie geven, maar heeft al aangegeven dit niet te zullen doen.
Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
De technische ondersteuning wordt geleverd door het Italiaanse JAS Motorsport, dat al 20 jaar samenwerkt met de Japanse constructeur. De Pro-Am rijdersbezetting zal pas later bekendgemaakt worden, al hopen we alvast dat Bertrand Baguette present is. Eerder berichtte Autosport.be nog over het gebrek aan belangstelling voor de NSX GT3 op het Europese continent, deze deelname lijkt dan ook een poging om de wagen in de schijnwerpers te zetten in de grootste GT wedstrijd ter wereld. Het is overigens exact 25 jaar geleden dat een NSX meereed in Spa, Bertrand Gachot, Kazuo Shimizu en Armin Hahne startten in 1993 zelfs vanaf de pole.

Lees ook: Honda presenteert NSX GT3 (+ Foto's)

"Wanneer we vorig jaar de Honda NSX GT3 lanceerden in Spa, hadden we onszelf het doel gesteld dat de wagen in 2018 zou meerijden", aldus Stefano Fini (JAS Motorsport). "We zijn dan ook verheugd dat Castrol Honda Racing heeft besloten om een NSX GT3 in te zetten. De wagen werd eerder dit jaar al tweede in de 24 uren van Daytona dus qua snelheid en betrouwbaarheid zit het al goed."

Foto's: HondaDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 18 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons