van der Horst

24H Spa: WRT Audi #1 verliest pole! (+ Startgrid)

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
De WRT Audi #1 die Dries Vanthoor gisterenavond op indrukwekkende wijze naar de snelste tijd reed is zijn pole voor de 70e editie van de Total 24 Hours of Spa kwijt. Om 10u45 werd de beslissing genomen waarbij werd verwezen naar een aangepaste luchtinlaat die de wagen een prestatievoordeel gaf. De wagen verliest haar tijden en start dus achteraan de top 20. Bovendien worden de zegekansen van de Audi #1 van Riberas/Mies/Vanthoor zwaar gehypothekeerd door een bijkomende stop-and-hold penalty van drie minuten die tijdens de wedstrijd moet worden uitgevoerd.
  • Hamofa Performance
Maxime Martin
Maxime Martin
Tegen de beslissing om de tijden te annuleren is nog beroep mogelijk tot iets voor één uur vanmiddag. De tweede beslissing die een stop-and-hold oplegt van drie minuten wegens "onsportief gedrag" (illegale aanpassing van de wagen) is niet vatbaar voor beroep. De R-Motorsport Aston Martin V12 Vantage GT3 #62 van Maxime Martin start straks op pole. Een volledig overzicht van de grid volgt later.

Deze saga doet terugdenken aan het fiasco van 2016, waarbij alle Mercedessen (waaronder de polesitter) uit de Superpole werden geschrapt en tevens een stop-and-hold van vijf minuten kregen aangesmeerd.

---- STEWARDS DECISION #38 RE CAR #1 ----
---- STEWARDS DECISION #37 RE CAR #1 ----

--- GRID 24H SPA 2018 (PDF) ---

LEES OOK:  Penalities na superpole

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons