van der Horst

24H Spa: Geen Pro-Am's meer in Superpole?

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Voor de 70e editie van de Total 24 Hours of Spa werd het kwalificatiesysteem licht aangepast. Het concept van de Superpole blijft behouden, maar om door te stoten moet nu elke rijder van de line-up zijn kunnen tonen. Het resultaat is dat we zaterdagnamiddag normaal gezien een grid krijgen voorgeschoteld die elke wagen naar waarde schat.
  • Heinz Performance
Voorheen werd enkel rekening gehouden met de snelste chrono van de snelste piloot, daardoor zagen we elk jaar wel een paar Pro-Am wagens vooraan de grid plaatsnemen. De Blancpain GT Series Endurance Cup hanteert sinds dit seizoen echter een nieuw kwalificatiesysteem waarbij het gemiddelde van de tijden van elke rijder de startpositie van de wagen bepaalt. Zo ook in Spa, ten minste voor de posities 21 tot en met 63. Donderdagavond worden er tussen 20u50 en 22u11 vier kwalificatiesessies georganiseerd, waarbij elke rijder 15 minuten krijgt om zijn beste chrono op de tabellen te zetten. De avond wordt vervolgens afgesloten met een vrije training van 90 minuten die aanvat op 22u30.

In de Superpole op vrijdagavond (18u30) is er echter geen sprake meer van een gemiddelde en is het gewoon de snelste piloot op iedere wagen die twee rondjes krijgt om alles er uit te persen.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 25 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons