van der Horst

24H Spa: Götz pakt pole - Mercedes monopoliseert eerste drie rijen

AMG - Team HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
AMG - Team HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Maxi Götz heeft Mercedes de pole geschonken voor de 68e editie van de 24 Hours of Spa. Dankzij een chrono van 2:17.651 stelde de Duitser het ronderecord van vorig jaar met een halve seconde scherper. Het merk met de ster lijkt op dit ogenblik dominant, want het bezet maar liefst de eerste drie rijen op de grid. Onze landgenoot Laurens Vanthoor stuurde de Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS naar een zevende startplaats en was daarmee "best of the rest".
De zuster-Mercedes-AMG GT3 van Dontje/Schmid/Bacheta mag mee van op de eerste rij starten, maar Schmid moest 374 duizendste toegeven op de polesitters. Laurens Vanthoor was de beste Belg, maar Maxime Soulet stuurde zijn Bentley naar een tiende stek algemeen, dankzij een chrono die een tweetal tiende trager was dan de man uit Heusen-Zolder. Daniel Juncadella schonk de Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #56 de pole in Pro-Am (6e algemeen).

Zoals geweten zal in de Am-Cup de #888 Kessel Racing Ferrari 458 Italia van op de pole starten; de bolide stootte gisteren in het competitieve veld niet door naar de Super Pole. Melden we tot slot nog dat de Garage 59 McLaren, gisteren tijdens de nachtkwalificaties nog primus, mechanische problemen kreeg in zijn eerste vliegende ronde en geen tijd op de tabellen zette. Shane Van Gisbergen moest de Britse bolide aan de zijkant parkeren en zo had de Kiwi geen kans op de pole.

Morgen om 16.30 wordt het startsein gegeven voor de eigenlijke etmaalrace.

Update 20:00

Lees ook: Chrono Götz geschrapt - Zusterwagen erft pole

Uitslag volgt...

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 29 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons