van der Horst

24H Spa: Meer dan 60 wagens voor de testdag

Start 24h Spa 2014
Start 24h Spa 2014
De festiviteiten voor de zeventigste editie van de 24 Hours of Spa vatten al volgende week dinsdag aan met de traditionele officiële testdag. Op amper vier weken voor de start van de belangrijkste wedstrijd van de Blancpain GT Series Endurance Cup biedt deze testdag de rijders en de team een unieke gelegenheid om de piste te ontdekken. Meer dan 60 bolides en 13 verschillende merken tekenen dan ook present volgende dinsdag op de omloop van Spa-Francorchamps.
Meer dan 30 teams, de meesten van hen vaste deelnemers aan Blancpain GT Series Endurance Cup maken gebruik van de officiële testdag om hun wagens te testen met het vooruitzicht op de wedstrijd later op de maand. De 24 Hours of Spa staat voor verscheidene teams ook in het teken van de tweede manche van de Intercontinental GT Challenge. Op de testdag dinsdag, waarop de inkom voor het publiek gratis is, wordt ook de definitieve deelnemerslijst van de etmaalrace voorgesteld. Er wordt gereden van negen tot twaalf uur en in de namiddag van één tot zes uur.

Foto: Vincent Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 30 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons