van der Horst

24H Spa: Na 1H: Treintje rijden...

Start 70e 24 Hours of Spa
Start 70e 24 Hours of Spa
Het openingsuur van de 70e editie van de Total 24 Hours of Spa is uitermate rustig verlopen. De start verliep vlekkeloos, al moest Maxime Martin nog voor het aansnijden van Eau Rouge de leiding afstaan aan René Rast in de Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS #2. De R-Motorsport Aston Martin V12 Vantage GT3 #62 van onze landgenoot bleef vervolgens wel onder de achtervleugel van de Audi plakken. De top vijf werd verder volgemaakt door de Land Motorsport Audi #29, SMP Racing Ferrari 488 GT3 #72 en de Walkenhorst BMW #32.
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
R-Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
Opmerkelijk is wel dat de leiders al vanaf minuut 48 begonnen te pitten, terwijl men gewoonlijk de maximum stintlengte van 65 minuten probeert te benaderen. Mogelijk betreft het een tactische zet om optimaal te kunnen inspelen op een toekomstige neutralisatie met een joker stop. Christopher Mies bracht de WRT Audi #1 al na een ronde binnen voor het uitvoeren van de stop-and-hold van drie minuten, een sanctie naast het schrappen van de pole. De Duitser verloor ongeveer anderhalve ronde en vertoeft momenteel in P57. Na 60 minuten wedstrijd voerde Davide Rigon het veld aan met de SMP Ferrari, te midden de pitstops.

--- STAND NA 1H 24H SPA (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons