van der Horst

24H Spa: Na 4H: Kaspersky Motorsport Ferrari behoudt de leiding

Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Kaspersky Motorsport - Ferrari 488 GT3
Na 4 uren wedstrijd ligt de Kaspersky Motorsport Ferrari 488 van Giancarlo Fisichella, Marco Cioci en James Calado nog steeds aan de leiding van de 24 Hours of Spa met een voorsprong van 21 seconden op de GRT Grasser Racing team Lamborghini Huracan van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli. Drie seconden achter de groene Italiaanse wagen volgt de Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS van Nico Müller, René Rast en Antonio Garcia. Nog negen wagens liggen in dezelfde ronde als de leider.
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT
HTP Motorsport - Mercedes AMG GT
De vierde plaats is voorlopig voor de HTP Motorsport Mercedes AMG GT van Jimmy Eriksson, Maxi Buhk en Franck Perera. Al van bij de start van de race vinden we deze vier wagens vooraan terug, maar het is de Ferrari die de leiding al van bij de start in handen heeft. De Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS van Vervisch/De Phillippi/Mies volgt op de vijfde plaats voor de ISR Audi R8 LMS van Albuquerque/Schmid/Salaquarda.


Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Küs Team75 Bernhard - Porsche 911 GT3 R
Het voornaamste koersfeit van de vier eerste uren was de zware sortie van de AF Corse Ferrari #50, waarna een safetycar procedure volgde. De safety car kwam wat later voor een tweede maal de baan op nadat Jamie Green zijn Audi in de vangrails plantte. Verscheidene Belgen kenden al problemen, Laurens Vanthoor zag zijn Porsche een stop & go krijgen van 3 minuten voor een unsafe pit entry, de Audi van zijn broer Dries verloor al meer dan 3 ronden in de pits voor het wisselen van de remschijf linksachter en Maxime Soulet ontsnapte maar net aan een drive through omdat hij te lang op de baan bleef nadat de pit-ingang geblokkeerd werd door een stilgevallen McLaren.

--- Stand na 4H 24 Hours of Spa 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons