van der Horst

24H Spa: Regenbui in laatste halfuur veroorzaakt chaos (+ Foto's)

Crash in de busstop
Crash in de busstop
Op exact een halfuur van de finish in de 24 Hours of Spa 2016 gingen de hemelsluizen open boven het Ardeense circuit. Zowel de leidende Rowe Racing BMW M6 als de Bentley Team M-Sport Bentley Continental op de tweede plaats zochten de pits op voor regenrubber. Net nadien schoven verschillende wagens van de piste in de remzone bij de bus-stop, waarbij onder andere de #57 Black Falcon Mercedes loeihard werd geraakt door de Konrad Motorsport Lamborghini. Ook de Speedlover Porsche kon slechts ternauwernood de muur vermijden, knap staaltje stuurmanskunst...
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3
Door de plotse regenval, staat Mercedes momenteel met twee wagens op het algemene podium, de #88 voor het exemplaar #86.

Update 16:17

De AMG - Team HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 #86 heeft zonet een drive-through penalty gekregen wegens een unsafe release en ziet zo een mogelijk podium verloren gaan.

 

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 31 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons