van der Horst

24H Spa: Rubens Barrichello aan de start!

Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Strakka Racing - Mercedes-AMG GT3
Rubens Barrichello verschijnt eind volgende maand aan de start van de Total 24 Hours of Spa. De voormalig F1-rijder vervoegt Strakka Racing en komt uit op een van de drie Mercedes-AMG GT3 die de Britse equipe inzet. Barrichello vormt een team met landgenoot Felipe Fraga en Mercedes-AMG DTM reserverijder Christian Vietoris op de wagen met startnummer #44. Het trio komt uiteraard uit in de PRO klasse.
Sinds zijn vertrek uit de F1 eind 2011 heeft Barrichello al van heel wat motorsportdisciplines geproefd, onder meer Stock Car Brasil, Indycar en Le Mans. De Braziliaan maakt in Spa nu kennis met GT3, en meteen op het allerhoogste niveau. De andere PRO-wagen (#43) van Strakka Racing wordt nog steeds bemand door Maxi Buhk, Max Götz en Alvaro Parente, terwijl Nick Leventis, Lewis Williamson, Chris Buncombe en David Fumanelli de Pro-Am bolide (#42) voor hun rekening nemen.

Foto: SRO/BogaertsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 28 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons