van der Horst

24H Zolder: 59 wagens op voorlopige deelnemerslijst

Start 24 Hours of Zolder 2015
Start 24 Hours of Zolder 2015
De 24 Hours of Spa eisen dit weekend veel autosportaandacht op in ons Belgenland, maar met de Ardeense etmaalrace voor de deur, staan we ook op minder dan vier weken voor die andere belangrijke dubbele race-rond-de-klok, de 24 Hours of Zolder. Het Belcar Endurance Championship is aan een ware revival bezig dit jaar en datzelfde kan ook gezegd worden voor de traditionele hoogmis op het Limburgse circuit waarvoor op dit ogenblik niet minder dan 59 wagens zijn ingeschreven. Autosport.be blikt een eerste maal vooruit!
Vandereyt Racing - Porsche 997 vs. Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Vandereyt Racing - Porsche 997 vs. Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Vanzelfsprekend stofferen Porsche en BMW het gros van het veld, maar de Belcar kan ondertussen ook rekenen op enkele knappe exoten, denken we maar aan de verschillende open prototypes, een KTM, een Ginetta, een Mazda, een Saker enzovoort. De prototype klasse omvat overigens een aantal knappe nieuwe bolides, waaronder een Wolf GB08 ingezet door het Italiaanse Emotion Motorsport, een Ligier van T2 Racing Switzerland en vanzelfsprekend de eerder aangekondigde Euroracing Radical. Bij de Porsches zien we ook vier "nieuwe" exemplaren, namelijk een 991 en 997 voor Vandereyt Racing, terwijl regerend kampioen Belgium Racing ook opnieuw present tekent met een duo Porsche 991. Tot slot plant ook het nieuwe United Motorsports van Bart Ooms en Patrick Engelen een deelname aan de loodzware Limburgse klassieker met de doorgaans betrouwbare strijdros uit Weissach.

MSE - BMW M235i Cup
MSE - BMW M235i Cup
Twaalf BMW M235i Racing Cup's tekenen voorlopig present, terwijl er ook acht BMW Clubsports op de inschrijvingslijst staan. Herinneren we eraan dat beide kampioenschappen de 24 Hours of Zolder integraal hebben opgenomen in hun kalender en er zelfs een veelvoud aan punten te rapen valt in de 24 Hours of Zolder. Er zijn ook twee oude BMW Z3's ingeschreven, al is het nog niet duidelijk in welke klasse deze zullen uitkomen. Evenmin duidelijk is wat het hoge aantal inschrijvingen betekent voor de FIA-limiet qua aantal starters. Eerder zei Race Organisation Manager Lucia Gallucci "de regels van FIA laten ons toe 49 auto’s te verwelkomen op de grid van de 24 Uren". Mogelijk starten er dus een aantal bolides uit de pitlane. De volledige deelnemerslijst treft u hieronder aan.

--- Voorlopige deelnemerslijst 24 Hours of Zolder d.d. 28 juli 2016 (pdf) ---

Foto: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 28 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons