van der Horst

24H Zolder: Opnieuw Sam Dejonghe bovenaan in tweede vrije training

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
Sam Dejonghe wist met de Deldiche Racing Norma net als in de eerste vrije sessie de normtijd het dichtst te benaderen en sloot de tweede vrije sessie af bovenaan de tabellen met een ronde in 1.33.277. Zowel Frédéric Vervisch (Mc Donald’s Racing Norma) als Jeffrey Van Hooydonk (DVB Racing Norma) gingen wel onder der tijd van Dejonghe met respectievelijk een ronde in 1.31.999 en een 1.31.943, maar die tijden werden geschrapt aangezien ze onder de opgelegde normtijd lagen. De Mc Donald’s Racing Norma en de DVB Racing Norma sloten de sessie wel af op de plaatsen twee en drie.
PK Carsport - Porsche 991
PK Carsport - Porsche 991
De sessie begon op een droge baan maar onder een dreigende hemel en met nog 20 minuten op de klok begon het te regenen waardoor verschillende teams het voor bekeken hielden en de pits opzochten. Zo ook Deldiche Racing waar Dejonghe al vroeg in de sessie een snelle chrono neerzette. Dejonghe: "De wagen loopt perfect en ik heb absoluut niet moeten forceren om een snelle chrono neer te zetten." Eerder was de sessie wel stil gelegd met de rode vlag nadat Bert Longin met PK Carsport Porsche 991 in de Bianchi bocht van de baan ging en zich vast reed in het grind. Ook de Belgium Racing Porsche #98 zocht even de zandbak op, maar dan in de chicane.

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Na de drie CN prototypes was het de Belgium Racing Porsche #98 die de vierde tijd liet optekenen voor de twee identieke bolides van No Speed Limit en de #99 van Belgium Racing. De Chrisal Leipert Motorsport Lamborghini sloot de sessie af met een zevende tijd. Verder werd de top tien volgemaakt door de PK Carsport Porsche 991, de T2 Racing Switzerland Ligier en de MExT Racing Porsche. Negenendertig wagens namen de piste in deze tweede vrije sessie, deze namiddag om 13u10 gaat de eerste kwalificatiereeks van start.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 17 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons