van der Horst

24H Zolder: Guillaume Dumarey op Chrisal-Lamborghini

Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey, regerend kampioen in de BMW M235i Racing Cup Belgium en actueel ploegmaat van Anthony Kumpen in Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series, wordt de vierde piloot op de Chrisal Lamborghini Huracán Super Trofeo tijdens de komende 24 Hours of Zolder. Hij zal het stuur delen met het vaste Trofeo-duo Niels Lagrange - Pieter Vanneste en de reeds eerder aangekondigde Yannick Hoogaars.
  • De Swert Opticiens
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Niels Lagrange/Pieter Vanneste - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Met de bevestiging is de rijdersbezetting van het Chrisal Racing Team nu volledig en definitief. Guillaume Dumarey toonde zich verheugd met de beslissing. "Ik ben super tevreden en zeer vereerd met het feit dat het team van Chrisal me contacteerde. Ze hebben een mooie inspanning gedaan naar mij toe en zodoende kan ik een droom verwezenlijken. Het team is geen onbekende voor mij, want we waren vorig seizoen concurrenten in de BMW M235i Racing Cup Belgium."


Dumarey-Soulet - Porsche 997 Cup
Dumarey-Soulet - Porsche 997 Cup
In 2007 won Guillaume Dumarey samen met zijn broer Maxime, Marc Goossens en Maxime Soulet de 24 Hours of Zolder met een Porsche 997 en hij werd datzelfde jaar samen met Maxime Soulet ook Belcar kampioen. Vorig jaar werd Dumarey schitterend achtste algemeen met een BMW M235i Racing Cup tijdens de 24 Hours of Zolder. Reeds eerder verklaarde Guillaume Dumarey aan Autosport.be dat hij heel graag die zege nog eens wilde overdoen tien jaar na datum, als er zich een goede kans aandiende.

Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
"Ik heb niet getwijfeld. Er zijn geen testdagen meer, maar ik denk dat ik over een goed aanpassingsvermogen beschik gezien ik in het verleden toch met verschillende wagens goede uitslagen behaalde. Ook momenteel in de NASCAR beleef ik een schitterende periode binnen PK Carsport. Een wagen zonder ABS of traction control vraagt heel wat aanpassing en mijn voorlopige vijfde plaats bewijst toch dat ik mijn mannetje kan staan. Ik denk dat we over een goed en homogeen kwartet beschikken en we een mooie uitslag mogen ambiëren", besluit de ex winnaar van de Zolderse klassieker.

Foto's: Marnik Mouchaers, Ronald Janssens & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 1 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons