van der Horst

24H Zolder: Johan Van Loo: "Gekend principe, maar nieuwe teamgenoten"

Ward Sluys - Johan Van Loo - Steve Vanbellingen
Ward Sluys - Johan Van Loo - Steve Vanbellingen
Na Steve Vanbellingen, is het de beurt aan een andere ondertussen welgekende naam om voor onze microfoon te verschijnen. Vanbellingen gaf het interviewstokje door aan Johan Van Loo, reeds jaar en dag gelinkt aan de Recy Racing Team Diesel 1-reeks. Ook dit jaar staat de wagen wederom aan de start, maar wel in samenwerking met het Heli Racing Team.
  • Shopa

Autosport.be: Hoe verliep je seizoen tot nu toe?

Recy Racing - BMW 120D
Recy Racing - BMW 120D
Johan Van Loo: "We rijden dit jaar niet het volledige Belcar Endurance Championship, dus veel wedstrijdritme hebben we nog niet. We hebben er voor geopteerd om enkele selecte races te rijden, bijvoorbeeld de 1006km van Palanga vorige maand waarin we met de Speedlover Porsche toch een derde plaats algemeen wisten te behalen. Een podium dus, wat dus zeer plezant was en dat paste ook in onze ambitie om enkele leuke losstaande dingen af te werken dan wel eerder een volledig seizoen te betwisten. Mogelijk rijden we in het najaar ook nog een race, maar dat is nog niet beslist."

Wat zijn je verwachtingen voor de race?

Johan Van Loo: "Hetzelfde als altijd eigenlijk... Het is niet de eerste keer dat we meerijden; niet te veel gekke dingen doen en uit de problemen proberen te blijven, dan is het een kwestie van te proberen stilaan op te klimmen en enigszins hoog te eindigen. We kennen de sterke kanten van onze Diesel, belangrijk is dat we lange stints rijden en kunnen blijven rijden. Als dat lukt, dan is het afhankelijk van wat de concurrentie doet en die hebben we nog niet echt kunnen inschatten. Het belangrijkste is dat we ons amuseren!"

Wat ga je dit jaar anders aanpakken?

Recy Racing - BMW 120d
Recy Racing - BMW 120d
Johan Van Loo: "Op zich gaan we weinig veranderen, we hebben in het verleden ook vaak met dezelfde rijders de race afgewerkt, dat gaat nu iets anders zijn gezien het de eerste maal is dat we met deze bezetting aan de start verschijnen. De rijders zijn echter ook gewend van lange afstandsraces te rijden, dus ik denk dat we weinig anders moeten aanpakken. Als de wagen goed presteert, zouden we naarmate de race vordert elk uur een klein beetje moeten opschuiven in het klassement."

Wat is je eerste herinnering aan de 24 Uur van Zolder?

Johan Van Loo: "Dat was met Jo Jamers, ook een ancien die het klappen van de zweep kent, toen was het één groot feest, nu misschien ook wel terug. De eerste editie die ik reed, was echt wel in de hoogjaren van de wedstrijden, een goede tien jaar geleden. Dan was er veel volk, veel ambiance en we hebben ons daar altijd geweldig goed geamuseerd."

Heb je een opmerkelijke anekdote over de 24 Uur die je aan ons kwijt wil?

Johan Van Loo: "Aan wedstrijden als deze blijven vooral de nachten mij bij. Eerst en vooral doe ik dat geweldig graag en anderzijds is er een soort rust die je dan creëert, bijna zoals op een zaterdagochtend als je al vroeg gaat werken. Dat heb je een klein beetje bij een 24 Uur 's nachts, terwijl toch alle auto's aan het racen zijn en proberen om zo hard mogelijk te gaan. Dat vind ik geweldig aan een endurance race."

Aan welke rijder geef jij de fakkel door?

Johan Van Loo: "Bart Van Samang, een enorm toffe kerel waar ik al heel wat plezier mee heb beleefd. Hij is bovendien ook een echte 'jonge ancien' zoals ik."

LEES OOK: 24H Zolder: Bart Van Samang: "Hebben veel ervaring met de 24H"

Foto: Marnik Mouchaers
   • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons