van der Horst

24H Zolder: Laurens Vanthoor start definitief niet

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Ondanks eerdere tekenen in die richting en zelfs bevestigingen van betrokkenen, zal Laurens Vanthoor dit jaar dan toch niet aan de start staan van de 24 Hours of Zolder. De Limburger vertelt in een gesprek met Autosport.be dat hij zich volledig wil toeleggen op zijn programma aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Vanthoor werd eind vorig jaar tot fabriekspiloot gepromoveerd bij Porsche en neemt dit seizoen deel aan het IMSA Weathertech Sportscar Championship met de Porsche 911 RSR GTE.
  • Skylimit Events
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Ik had meerdere aanbiedingen om deel te nemen aan de 24 Hours of Zolder", vertelt Laurens Vanthoor aan Autosport.be. "Ik heb er evenwel voor gekozen niet aan de start te staan, want ik wil mij concentreren op mijn programma in de Verenigde Staten. De voorbije maanden waren enorm druk voor mij op professioneel vlak, vandaar dat ik van de beperkte vrije tijd wilde gebruikmaken om me volledig voor te bereiden op de aanstaande wedstrijden binnen het IMSA Weathertech Sportscar Championship."

Dries en Laurens Vanthoor
Dries en Laurens Vanthoor
De Le Mans-winnende broer, Dries Vanthoor, zal zoals geweten wel aan de start verschijnen van de 24 Hours of Zolder en dat bij het MExT Racing Team waar hij de speerpunt moet vormen in de ervaren bezetting die ook Lieven Goegebuer, Xavier Stevens, Koen Wauters en Kris Wauters omvat. Voor de jongste van de twee broers Vanthoor betekent die deelname een derde etmaalrace in evenveel maanden waarbij hij bij elke wedstrijd aan de start stond met een ander merk (Ferrari, Audi en nu Porsche).

Foto's: Arne Simons, Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 10 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons