van der Horst

24H Zolder: Na 20H: Belgium Racing op weg naar vierde zege op rij

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Nadat de regen in de vroege morgen de piste onder water zette en waarbij enkele van de favorieten hun kansen op de zege verspeelden, verliep de rest van de zondagmorgen eerder rustig. Met nog vier uren op de klok lijkt de Belgium Racing Porsche #99 op weg naar vierde zege op rij. Derdaele/Goossens/Heyer/Hoogaars/Hoevenaars hebben negen ronden voorsprong op de Deldiche Racing Norma die eerder op de dag heel wat tijd verloor na een crash van Bouvy. Een erg regelmatig rijdende T2 Racing Ligier bezet momenteel de derde plaats maar op 10 ronden van de Norma op de tweede plaats.
  • Powercars
T2 Racing Switzerland  Ligier JS53 evo2
T2 Racing Switzerland Ligier JS53 evo2
Net voor de klok van twaalven begon het terug te regenen op het circuit van Zolder, bij Belgium Racing nam men gezien de grote voorsprong die de wagen #99 had, geen risico en riep men de wagen als een van de eersten binnen om regenbanden te laten monteren. De Norma kon enige tijd goedmaken, maar kijkt nog altijd aan tegen een achterstand van negen ronden. De MExT Racing Porsche 991 GT3 Cup #8 die aan een mooie race bezig was, maar in de regen ook van de baan ging, bezet de vierde positie op 4 ronden van de Ligier. De tweede Belgium Racing Porsche sluit de top vijf af.

Beliën Motorsport - BMW 120D
Beliën Motorsport - BMW 120D
De Beliën Motorsport BMW 120D heeft zoals verwacht geholpen door zijn laag verbruik zicht op een mooi eindresultaat, de wagen heeft nu de zesde plaats in handen en is de eerste touring car. Niettegenstaande vele problemen gedurende de nacht, bezetten de Speedlover Porsches #3 en #333 de plaatsen zeven en acht. Negende en eerste in de BMW M235i Racing Cup is de PK Carsport #240, die één plaats voor ligt op het exemplaar van Team Dejonckheere. Bij de BMW Clubsport’s is de koppositie nog steeds in handen van de #58 van GD sport, die een 23ste plaats algemeen inneemt.

--- Uitslag per klasse 24 Hours of Zolder na 20H (pdf) ---

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons