van der Horst

24H Zolder: Parkingverantwoordelijke Rudi Raemaekers: "Los problemen diplomatisch op"

Rudi Raemaekers, links op de foto
Rudi Raemaekers, links op de foto
Zonder vrijwilligers geen Eleven Sports 24 Hours of Zolder, dat staat als een paal boven water, maar door hun onuitputbare passie zijn ze er elk jaar opnieuw bij. Rudi Raemaekers is een van die vrijwilligers, al staat hij wel aan het hoofd van een team van 45 personen dat u vandaag naar uw parkeerplaats zal gidsen. "Soms kan het voor de toeschouwers frustrerend zijn om te moeten wachten, maar ik los alle problemen diplomatisch op."
  • LTF
Voor Rudi Raemaekers is de autosport een passie, en de 24 Hours of Zolder een jaarlijks hoogtepunt dat hij voor geen geld van de wereld zou willen missen. "Ik ben als gewone medewerker begonnen en ben vervolgens opgeklommen op de ladder om te staan waar ik vandaag sta", vertelt de guitige Limburger. "Dit weekend coördineer ik een team van 45 personen dat iedereen op een vlotte manier naar zijn of haar parkeerplaats moet begeleiden. Het is soms puffen en zweten, maar ik geniet van elke seconde." Genieten doet hij niet alleen, want het volledige team gaat voor elkaar door het vuur. "Ik doe deze job samen met enkele vrienden en familieleden, zoals mijn broer die elk jaar op de afspraak is, maar ook de mensen die elkaar vooraf niet kenden, raken automatisch met elkaar bevriend. Dit is een avontuur waar hechte vriendschapsbanden gesmeed worden!"

Waar andere liefhebbers op het circuit zullen vertoeven, zal u Rudi dus vooral terugvinden op de toegangswegen naar het circuit. De start van de wedstrijd zal hij echter wel proberen mee te pikken. "Door het latere startuur (16.30 uur, nvdr.) is de kans gelukkig een stuk groter dat de grootste drukte achter de rug is en ik de gridwalk en de start kan bijwonen. Op andere, minder drukke momenten probeer ik tijdens de race ook samen met mijn assistent op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt op het circuit."

Die drukte op zaterdagmiddag, zorgt die niet voor frustraties bij de toeschouwers? "Ik kan best begrijpen dat mensen niet graag wachten als ze net op het circuit zijn aangekomen, maar ik ben helemaal geen roeper en zal elk probleem diplomatisch proberen op te lossen. Op een uitzondering na lukt dat gelukkig ook altijd", stelt hij ons gerust.

Als u vandaag kunt uitslapen en vervolgens koers zet richting Circuit Zolder, denk dan zeker eens aan Rudi en zijn team, die al van vanmorgen 6.30 uur in de weer zijn om alles in goede banen te leiden. Chapeau!

Foto Facebook Rudi RaemaekersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op zaterdag 11 augustus 2018.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons