van der Horst

24H Zolder: Wat valt er naast de race nog te beleven

Driftday VR Racing
Driftday VR Racing
Niet alleen op de piste valt er heel wat te beleven tijdens de 24 Hours of Zolder, ook in de paddock staat er naar gewoonte heel wat te gebeuren. De Belcar Skylimit Sprint Cup zorgt voor het voorprogramma, je kan mee driften als passagier of om middernacht dansen op de beats waarmee Zohra het motorgebrul zal proberen te overtreffen. Een kort overzicht wat er dat weekend naast de etmaalrace zelf, allemaal staat te gebeuren.
Belcar Skylimit Sprint Cup en Skylimit Drift Show

Start race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Start race 1 Belcar Skylimit Sprint Cup
Het topweekend wordt extra gekleurd door een nieuwe formule: De Belcar Skylimit Sprint Cup. Deze korte knalspurt over 30 minuten staat garant voor inhaalmaneuvers door de deelnemende Tourisme en GT wagens. Het is een initiatief van Circuit Zolder en Skylimit Events met de ambitie om uit te groeien tot dé instapklasse in de Benelux. Deze sprinters starten hun manches op zaterdag om 9u45 en om 14u15. Om het asfalt warm te houden in zone 5 van de paddock zijn er zaterdag 6 Drift Shows en zondag 3 Drift Shows. Wie wat extra duizeling zoekt, kan in de arena van zone 5 een ritje als passagier bij een drifter boeken.

Red Bull geeft je zin om te dansen

Zohra
Zohra
Pal in het midden, in zone 3 van de paddock ter hoogte van de Otobar, richt Red Bull een fuifzone in met een estafette van DJ’s. Van 23 uur tot 01 uur is het aan Zohra om de bloedcirculatie te stimuleren. Iedere bezoeker geniet overigens van onbeperkte bewegingsvrijheid zonder mondmasker, eenmaal hij/zij op het terrein is. Om binnen te geraken moet je – samen met je identiteitskaart – een Covid Safe Ticket of een Europees Coronacertificaat tonen. Beide zijn hetzelfde en werken met QR-codes die automatisch op je smartphone verschijnen via de CovidSafeBE-app.

Foto's: Ronald Janssens & Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 16 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons