van der Horst

24H Zolder-winnaar Maggi met ex-PK Carsport-rijder Ghirelli naar kampioen Hendriks Motorsport

Giorgio Maggi & Loris Hezemans
Giorgio Maggi & Loris Hezemans
Giorgio Maggi, die in augustus vorig jaar met Bert en Stienes Longin en Christoff Corten de 24 Hours of Zolder won, komt dit seizoen opnieuw aan de bak voor het Nederlandse Hendriks Motorsport. De regerende kampioen zet dit seizoen drie wagens in, waarvan Maggi er dus wederom één de sporen geeft. Vittorio Ghirelli, die in het verleden de kleuren verdedigde van het Limburgse PK Carsport, zal de bolide in EuroNASCAR 2 besturen.
24H Zolder 2019 - Podium
24H Zolder 2019 - Podium
Giorgio Maggi was zonder twijfel één van de mannen van de tweede seizoenshelft, al moest hij finaal de duimen leggen voor de Deen Lasse Sørensen en zich tevredenstellen met de titel van vicekampioen Elite 2. Liefst zes poles op rij scoorde de Zwitser, met daarnaast ook heel wat snelste ronden. Zijn zege bij de 24 Uur van Zolder moet inspirerend gewerkt hebben, want hij pakte bij de volgende race in Hockenheim prompt pole, snelste ronde en zege. Sørensen scoorde echter bij de finales, met dubbele punten, drie zeges en dat zette hem op titelkoers. Maggi promoveert dit jaar naar Elite 1, en daar zal de concurrentie niet van de poes zijn. "Het zal een ferme uitdaging zijn, maar ik heb bewezen dat ik rondetijden kan neerzetten die een plaatsje in EuroNASCAR Pro waard zijn. Snel zijn is echter maar een klein deel van racen, elke fout zal genadeloos worden afgestraft."

Vittorio Ghirelli - PK Carsport Chevrolet Camaro
Vittorio Ghirelli - PK Carsport Chevrolet Camaro
Vittorio Ghirelli won vorig jaar maar één wedstrijd, maar wel de enige ovaalrace van het seizoen en dat bij zijn debuut op een ovaal! De Italiaan komt echter opnieuw uit in de tweede klasse (EuroNASCAR 2, het voormalige Elite 2) en zal dus zonder twijfel de titel moeten viseren om die beslissing te rechtvaardigen; dat beseft hij ook. "Ik heb maar één doel en dat is winnen. Ik wil in elke race een zo goed mogelijk resultaat en de titel pakken. Vorig jaar deden we belangrijke ervaring op en ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik de juiste fysieke en mentale paraatheid heb om te strijden voor de titel."

Giorgio Maggi en Vittorio Ghirelli worden teamgenoten van regerend kampioen Loris Hezemans en Tobias Dauenhauer, die eerder deze week bevestigd werden. Het seizoen start op 25 en 25 april in Valencia.

Lees ook: Loris Hezemans verdedigt titel - Tobias Dauenhauer als teamgenoot

Foto's: Marnik Mouchaers, Thomas Smets & NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 6 maart 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons