van der Horst

26 wagens voor dubbele Belcar-race Zolder

Christoff Corten en Stienes Longin
Christoff Corten en Stienes Longin
Het Belcar Endurance Championship werkt in de marge van het Historic GP weekend een dubbele wedstrijd over 125 minuten af en Circuit Zolder verwacht een 25-tal deelnemers.
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Op de voorlopige deelnemerslijst prijken zes proto's (Russell Racing, McDonald's, Art Racing, Krafft Racing, GHK by T2 en T2), maar wederom geen Deldiche Racing. Na de afgelasting van de manche in Spa, mag T2 Racing zich opmaken voor de strijd tussen vader Guy Verheyen met de wederoptredende Chris Mattheus en Philip Schlegel versus de zusterwagen waarop zoon Brent Verheyen een snelle tandem vormt met Ian Gepts en teameigenaar Pieder Decurtins.

Belgium Racing - Porsche 992
Belgium Racing - Porsche 992
Acht bolides zijn aangemeld in GTA met naast de vaste deelnemers ook twee gastwagens, (Red Ant, 3 x Belgium Racing, 2 x TotaalPlan Racing, NGT Racing Porsche 911 type 992 (Stijn Lowette en Stef Van Campenhoudt) en één Porsche 911 type 992 van Q1 Trackracing met voorlopig Jan Lauryssen als rijder).

QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
De GTB-klasse oogt beter gestoffeerd dan de voorbije races, met vijf wagens aangemeld: met drie Porsche Cayman (Red Ant (Van Laere/Vandekerckhove/Jimmy De Breucker), maar ook een exemplaar voor Q1 Trackracing (Rousseau/Vandierendonck) en Sparx Group (Gregory Stevens/Frank Stevens)) en twee door XWift Racing Events ingezette Radicals (één Radical SR1 voor Denys/van Oosthuyse en een Radical SR3 voor Wilsens/De Borie.

Priconracing - BMW M3
Priconracing - BMW M3
Toerisme, en vooral de TB-klasse, blijft een zorgenkind met zeven wagens: terug-van-weggeweest Stevens Motorsport, VR Racing by Qvick, Pricon Racing, QSR Racing, JJ Motorsport, TCL Motorsport en Simtag Racing.

De hele meeting zal worden afgewerkt op twee, in plaats van drie, dagen, met op zaterdag een vrije training, kwalificatie en race voor de Belcar. Op zondag is er vervolgens de tweede wedstrijd over een goede twee uur. Het volledige uurschema voor de Belcar manche in Zolder treft u hier aan.Foto's: Niels Vaeck & Martijn Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons