van der Horst

Spa Euro Races: Guy Verheyen met Chris Mattheus tegen zoon Brent

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
Guy Verheyen wordt herenigd met Chris Mattheus in de #66 Norma van GHK Racing by T2 in Spa-Francorchamps dit weekend. Dat betekent dat Verheyen tegen zijn zoon, Brent, zal "vechten", die deelt namelijk het stuur van de zuster-Norma met Ian Gepts en teameigenaar Pieder Decurtins aan het stuur. Philipp Schlegel vergezelt Verheyen en Mattheus.
Nadat vorig jaar Chris Mattheus niet kon meerijden in de Belcar-manches tijdens het American Nascar Festival, werd Brent Verheyen door GHK Racing by T2 naar voren geschoven. Dat was uiteindelijk een heus succes, want vader en zoon mochten het podium beklimmen. Begin dit jaar werd dan ook de jongste Verheyen aangekondigd als een vast lid van het team. Het Verheyen-duo was echter niet meer. Guy Verheyen zou enkel nog de rol als mentor van zijn zoon op zich nemen. Uiteindelijk moest er toch nog wat geschoven worden binnen het team, want Mattheus kon niet aan de start verschijnen van de Belcar-manches in Zolder voor de seizoensopener. Hij geraakte het land niet in door problemen met de vereiste PCR-test en reisrestricties. Daardoor werd hij vervangen door Kobe Claes en Kris Cools. 

Brent Verheyen - Guy Verheyen
Brent Verheyen - Guy Verheyen
Nu tijdens het derde weekend van het Belcar-seizoen van 2021, zijn er weer veranderingen. Zo zal Guy Verheyen toch opnieuw racen voor GHK Racing by T2. Deze keer echter niet samen met zijn zoon, maar tegen zijn zoon in de andere Norma. Zo zal Brent Verheyen het stuur delen met Ian Gepts en teameigenaar Pieder Decurtins. Terwijl Guy Verheyen eindelijk opnieuw vergezelgd wordt door Chris Mattheus - die er nu wel bij kan zijn - en Philipp Schlegel. Tegen zijn zoon racen is toch wel een speciaal moment voor de man uit Dilsen. "Het is erg leuk om te racen tegen mijn eigen zoon", aldus Verheyen. "Al weet ik dat Brent veel sneller zal zijn dan ik. Daar maak ik me geen illusies over hoor."

Het trio Pieder Decurtins/Brent Verheyen/Ian Gepts stond nog op het podium in Zolder. In Hockenheim stond het duo Verheyen en Gepts zelf nog op de bovenste treden van het podium; de eerste zege van Verheyen junior overigens.

De derde manche van het Belcar-seizoen begint deze vrijdag, 4 juni, tijdens de Spa Euro Races.

Foto: Martijn Wouters, Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Belcar Endurance op woensdag 2 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons