van der Horst

30 deelnemers voor 3 Hours of Silverstone

ELMS - LMP2
ELMS - LMP2
De European Le Mans Series hebben het rampzalig seizoen van vorig jaar achter zich gelaten; voor de openingsmanche te Silverstone hebben er zich namelijk 30 wagens over 4 verschillende klassen aangemeld, met een gezond evenwicht tussen prototypes (13) en GT’s (17). In LMP2 staan er tien prototypes op deelnemerslijst, ondanks het forfait van Sébastien Loeb Racing oogt deze categorie gezond met vijf verschillende chassis’ aan de start. De vraag is natuurlijk wie er de handschoen zal opnemen tegen de Oreca Nissan van regerend kampioen TDS Racing. We vinden er ook enkele nieuw namen terug zoals DKR Engineering, Morand Racing en OREX Competition. De LMPC klasse daarentegen slaagt er in Europa maar niet in om hetzelfde succes te bereiken als in de ‘States’ en kan slechts rekenen op drie exemplaren van de Oreca FLM09, elk ingezet door Oreca zelf in een zogenaamd ‘arrive and drive’ pakket.
  • Hamofa Performance
Prospeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
Prospeed Competition - Porsche 911 GT3 RSR
GTE telt net als LMP2 10 deelnemers, waarvan er maar liefst zes Ferrari vertegenwoordigen. Uitkijken is het naar het optreden van het gloednieuwe RAM Racing dat de zaken op het eerste zicht zeer professioneel aanpakt en twee exemplaren van de Italiaanse GT inzet. Een van de drie Porsche’s 911 GT3 RSR aan de start wordt ingezet door ProSpeed Competition, zoals bij vele andere teams werd er echter nog geen bemanning meegegeven. De exoot in klasse is de Larbre Competition Corvette C6-ZR1, een wagen die we in Europa nog niet veel aan het werk hebben gezien. Herinneren we er u tot slot nog aan dat deze categorie voortaan een verplichte Pro-Am samenstelling hanteert.

Na de totale desinteresse voor GTC vorig jaar, lijkt de GT3-klasse nu definitief van de grond te komen. Zeven GT3-bolides schreven zich in voor de 3-uursrace die de facto van hetzelfde formaat gebruikt maakt als de Blancpain Endurance Series. De organisatie zal via een eigen BoP er echter voor zorgen dat deze wagens niet in het vaarwater zullen komen van de GTE-wagens en dus trager worden gemaakt. Zoals u eerder deze week al kon lezen op autosport.be zal Dylan Derdaele hier uitkomen op een MOMO-Megatron Audi R8 LMS ultra GT3, met naast hem de Zwitser Raffi Bader.

Voorlopige deelnemerslijst 3 Hours of Silverstone
Voorlopige deelnemerslijst 3 Hours of Silverstone


Foto's: ELMS/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op donderdag 21 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons