van der Horst

48 wagens betwisten in 2024 gans IMSA seizoen

Start 2023 IWSC Indianapolis
Start 2023 IWSC Indianapolis
Normaal houdt IMSA zijn jaarlijkse toespraak tijdens de wedstrijd in Road America, dit jaar besliste het om deze uit te stellen tot Petit Le Mans en met goede reden. IMSA president John Doonan kon namelijk al de deelnemerslijst voor 2024 voorstellen. Daar prijken maar liefst 48 wagens op die een volledig seizoen zullen afwerken met daarnaast nog 53 wagens die zullen deelnemen aan de IMSA Michelin Endurance Cup.
Lamborghini SC63
Lamborghini SC63
In de GTP-klasse verandert er niets qua aantal wagens die een vol seizoen zullen afwerken. De enige wijziging is dat Meyer Shank Racing (al dan niet tijdelijk) verdwijnt en de tweede Acura ARX-06 richting Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport gaat. Wel nieuw is de Lamborghini SC63, die door Iron Lynx gemend zal worden tijdens de Michelin Endurance Cup. In LMP2 zijn er dan weer veel nieuwe namen die de klasse vervoegen. United Autosports USA komt met twee wagens richting de Verenigde Staten, terwijl Sean Creech Motorsport, Riley en AO Racing de opstap maken naar de klasse. In het geval van de eerstgenoemde zelfs met een Ligier JS P217, een wagen die de laatste jaren een zeldzaamheid geworden is. TDS Racing slankt dan weer af naar één wagen.

Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Chevrolet Corvette Z06 GT3.R
Bij de GT's zien we dan weer twee wagens debuteren in GTD Pro. Corvette Racing with Pratt Miller Motorsports zal de gloednieuwe Corvette Z06 GT3.R runnen, terwijl Ford met twee Mustang GT3's komt en  de teams ook hun bezettingen al bekend gemaakt hebben. Ook Pfaff Motorsports dat na jaren trouw geweest te zijn aan Porsche, de overstap maakt naar McLaren. In totaliteit zullen er tien wagens een volledig seizoen afwerken, terwijl er drie teams - Iron Lynx, Risi Competizione en SunEnergy1 Racing - een gelimiteerd programma afwerken. En dan komen we bij GTD. 23 wagens in totaal, zeventien voor een vol seizoen. Opvallend maar één Turner Motorsport BMW in plaats van de twee dit jaar. Daarnaast komt Iron Dames al zeker aan de start in alle Michelin Endurance Cup ronden.

Voor de seizoensopener in Daytona worden er nog steeds 60 wagens verwacht. Die deelnemerslijst zal op 14 november al bekend worden gemaakt. Voor de rest kan IMSA alleen maar glimlachen, gezien het een influx van maar liefst 25 procent kent voor 2024. De toekomst ziet er zeer rooskleurig uit voor Doonan en co.

Foto's: Porsche AG - Lamborghini Squadra Corse - General Motors



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 12 oktober 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons