van der Horst

4H Abu Dhabi: 99 Racing op pole - Tom Van Rompuy op plaats acht in LMP3

99 Racing - Oreca 07 Gibson
99 Racing - Oreca 07 Gibson
De kwalificaties voor de laatste twee races van de Asian Le Mans Series zitten er op. Ahmad Al Harthy nam daar de pole voor 99 Racing. De Omani werd pas voor dit weekend ingebracht en versloeg in de kwalificatie Salih Yoluc van DKR Engineering en Rodrigo Sales van Nielsen Racing. Bij de GT's ging de dubbele pole naar de HubAuto Racing Mercedes, terwijl de WTM by Rinaldi Racing Duqueine hetzelfde deed in LMP3. Tom Van Rompuy start straks van op de achtste stek.
  • St. Paul
HubAuto Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
HubAuto Racing - Mercedes-AMG GT3 Evo 2020
In tegenstelling tot in Dubai verloor men minder tijd in de kwalificatie door neutralisaties, al werd die toch twee keer stilgelegd. De eerste maal gebeurde bij de GT's, wanneer de Orange Racing powered by JMH McLaren rechtdoor in de barrières schoot. Eens de wagen getakeld en de TecPro-barrière terug op hun plaats, kon de kwalificatie bij de GT's verder afgewerkt worden. Daar werd het een driestrijd tussen de HubAuto Racing Mercedes van Liam Talbot, de Walkenhorst Motorsport BMW van Thomas Merrill en de Haupt Racing Team Mercedes van Martin Konrad. Merrill had er alles aan gedaan om de snelste tijd te bemachtigen, maar werd voorbijgesneld in de laatste seconden door Talbot, waardoor het team uit het Chinese Taipei met Ollie Millroy en Jules Gounon op beide poles zal starten.

In LMP2 en LMP3 verliep alles vlot, totdat Yasser Shahin in de laatste twee minuten een spin maakte en daardoor de kwalificatie ook ineens afgesloten werd. Hierdoor kregen verschillende team geen laatste kans om Al Harthy van de pole te stoten. De Omani reed twee toptijden achter elkaar in de laatste tien minuten, waardoor hij samen met Nikita Mazepin en Neel Jani ook tweemaal vanaf de eerste plaats zal vertrekken. Naast hen vandaag start DKR Engineering met Yoluc, Ayhancan Güven en Charlie Eastwood, terwijl Nielsen Racing straks vanaf plaats drie start.

WTM by Rinaldi Racing - Duqueine M30 - D08
WTM by Rinaldi Racing - Duqueine M30 - D08
Bij de LMP3's werd het een vier op vier voor de WTM by Rinaldi Racing Duqueine. Torsten Kratz was wederom diegene die hiervoor zorgde. Alexander Bukhantsov blijft ook verbazen met een tweede tijd van de dag, terwijl Nielsen Racing een mooie kwalificatiesessie neerzette met een derde tijd. Van Rompuy nam weer de honneurs waar in de DKR Engineering Duqueine en eindigde de sessie als achtste. Die plaats neemt hij in zowel voor de race van vandaag als die van voor morgen. De eerste wedstrijd start om 12 uur.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 18 februari 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons