van der Horst

4H Silverstone: G-Drive Racing domineert – Longin zesde in LMP3 (UPDATE)

G-Drive Racing - Gibson 015S
G-Drive Racing - Gibson 015S
G-Drive Racing (lees Jota Sport) heeft op dominante wijze de seizoensopener van de European Le Mans Series op het circuit van Silverstone gedomineerd. De oranje Gibson 015S Nissan van Harry Tincknell, Giedo van der Garde en Simon Dolan kwalificeerde zich als vierde, laveerde zich doorheen de chaos bij de start en reed vervolgens probleemloos naar de overwinning, met bijna een ronde voorsprong op de SMP Racing BR01 van Stefano Coletti, Julian Leal en Andreas Wirth. Laatstgenoemde liet de Russische bolide in de openingsfase nog heel wat posities terugvallen, maar het waren de ex-GP2-rijders die de wagen terug naar voor brachten.
Race Performance - Ligier JSP3
Race Performance - Ligier JSP3
Ondanks het numerieke overgewicht, eindigde de eerste Ligier JSP2 pas als derde, en dat dankzij Lombard Racing (Lombard/Capillaire/Coleman). De polesittende TDS Racing Oreca 05 kende een slechte start en verdween al snel uit de strijd na een contact met de muur. LMP3 werd dan weer gedomineerd door United Autosports, dat met een 1-2 ging lopen. Al snel werd duidelijk dat de overwinning naar de Ligier JSP3 van het trio Brundle/Guash/England zou gaan, die daarmee overigens elfde algemeen werd. Bert Longin werd bij zijn LMP3-debuut meteen knap zesde aan boord van het Race Performance exemplaar.

Start ELMS Silverstone 2016
Start ELMS Silverstone 2016
De negen GTE’s reden er soms wat verloren bij tussen al dat proto-geweld, maar uiteindelijk haalden ze wel allemaal de finish. De JMW Motorsport Ferrari 458 Italia van Andrea Bertolini, Rory Butcher en Rob Smith profiteerde van een late gele vlag en kon voor het eerst in drie jaar nog eens de klassewinst binnenhalen. Aston Martin vervolledigde het podium, met de Vantage V8 van Turner/Howard/Macdowall voor het polesittende exemplaar van Stanaway/Hall/Goethe.

UPDATE ZONDAG 9u00: De winnende JMW Ferrari werd achteraf uitgesloten wegens een niet-conforme splitter. De overwinning in GTE kwam daardoor bij de Beechdean AMR Aston Martin Vantage V8 terecht. 

--- UITSLAG ELMS 4H SILVERSTONE (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op zaterdag 16 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Silverstone.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons