6 uren van Kortrijk: Vincent Verschueren wint vijfde keer

Vincent Verschueren wint de 6 uren van Kortrijk
Vincent Verschueren heeft zondag voor de vijfde keer de 6 uren van Kortrijk op zijn naam geschreven. De Oost-Vlaming haalde het voor Melissa Debackere en Bernd Casier. Koen Lauwaert is kampioen na deze slotmanche van het VAS-rallykampioenschap.
Vincent Verschueren (Skoda) begon pas als vijfde zondagochtend, maar rukte meteen op. Na de vierde proef kwam hij aan de leiding en stoomde meteen door met vijf snelste tijden op zes proeven. Halfweg wedstrijd had hij al ruim twintig seconden voorsprong verzameld en kon hij beginnen met controleren. Een vierde overwinning op rij kwam nooit meer in gevaar.

Melissa Debackere (Skoda) die zaterdag nog op kop stond werd tweede op 13.7 seconden. Debackere was lang in strijd met Davy Vanneste (Citroën) maar trok in het slot het laken naar zich toe. Vanneste eindigde uiteindelijk pas vierde want in de slotproef werd hij nog voorbij gegaan door Bernd Casier (Ford). De Oost-Vlaming strandde uiteindelijk maar op 1.3 seconden van de tweede stek. Davy Vanneste eindigde op 19.5 seconden. Andy Lefevere (Skoda) ronde de top vijf af.

Paul Lietaer (Ford) won bij de historische wagens en eindigde zelfs negende algemeen. De 6 uren van Kortrijk vormde ook het decor voor de beslissing in het VAS-kampioenschap. Koen Lauwaert (Renault) pakte de titel. Hij ging in de slotmanche nog voorbij Kurt Boone (Mitsubishi).

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Nationaal op zondag 24 november 2019.