van der Horst

600km Spa: De terugkeer van de GPR Aston Martin

GPR AMR - Aston Martin Vantage V8 GT3
GPR AMR - Aston Martin Vantage V8 GT3
De GPR Aston Martin Vantage komt dit weekend in Spa aan de start van de twee races voor het International GT Open kampioenschap met maxime Soulet en Enzo Ide als rijders. GPR Racing zette in het begin van het seizoen zijn Aston Martin Vantage al in tijdens de eerste manche van het GT Open kampioenschap op het circuit van Paul Ricard, waar Maxime Soulet en Enzo Ide niet minder dan de pole reden en één van beide races won. Naast Ide en Soulet komt natuurlijk ook Bert Longin aan de start met een Corvette van V8 Racing. Het Nederlandse team zet ditmaal niet minder dan vier Corvettes in. Spa mag ook nog de komst van twee extra Mercedes SLS, een de Attempto Porsche en een extra Team Rhino’s Lamborghini verwachten, zodat er wel 29 wagens aan de start komen.
  • Powercars
8f21862be84c753e0e223253cbeca50a5ad5792d.jpg
In het kader van de 600 km van Spa BRCC verzorgt het GT Open kampioenschap zijn jaarlijks bezoek aan ons land. Ook dit jaar beloven het twee boeiende races te worden met niet minder dan 29 GT2’s en GT3’s aan de start. Maar de gebruikelijke Ferrari’s, Porsche’s, Mercedes, Corvette’s en McLaren’s krijgen concurrentie van de GPR Aston Marin Vantage van Soulet en Ide die hun overwinning van eerder dit jaar nog eens willen overdoen. Mogelijk maakt de GPR bolide het seizoen uit ter voorbereiding van een volledige campagne in het GT Open kampioenschap in 2014.

V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
V8 Racing by SRT - Corvette C6.R
V8 Racing, het team waar ook Bert Longin voor uitkomt zet niet minder dan vier Corvette’s in, naast Longin/Sijthoff, Ramos/Pastorelli en Werkman/Camp bemannen Abresch/Nathan een extra Amerikaanse bolide die uitkomt in de Super GT klasse.  Deze klasse telt naast de vier Corvette’s ook nog drie Ferrari’s 458 waarvan er een bestuurd zal worden door de Ferrari F1 testpiloot Davide Rigon (Scuderia Villorba Corse).

Ook in de GTS klasse is de Ferrari 458 het best vertegenwoordigde model ingezet door teams als AF Corse, Kessel Racing en Ombra Racing. Seyffarth Motorsport (2x Mercedes SLS), Bhai Tech Racing (2x McLaren MP4 12C), AutOrlando (2x Porsche 997) en Rinaldi Racing (1x Porsche 997) zorgen voor de gebruikelijke variëteit. Ook Team Rhino’s gaat na een deelname in Engeland verder in het GT Open kampioenschap, maar komt nu niet met één, maar met twee Lamborghini’s Gallardo naar Spa. Ook Sports and You zakt af uit Portugal met twee Mercedes SLS. Uit Duitsland komt dan weer Attempto Racing  dat nog eens een Porsche 997 inschrijft voor Tim Müller en Dirk Parhofer. Met naast het GT Open races voor beide BRCC kampioenschappen en het F3 Open kampioenschap belooft het een weekend  vol spektakel te worden.

Foto's: FotoSpeed/GT Open en Bert Longin PressDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 3 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons