van der Horst

6H Paul Ricard: Alessandro Zanardi ook in Frankrijk aan de start

Alex Zanardi
Alex Zanardi
Het was al geweten dat Alessandro Zanardi van een deelname aan de 24 uren van Spa één van zijn hoofddoelen van het jaar had gemaakt. De Italiaan, die beide benen verloor bij een ChampCar crash op de Lausitzring, krijgt van BMW een speciaal voorziene Z4 GT3 ter beschikking die hij in de etmaalrace zal delen met fabrieksrijders Bruno Spengler en Timo Glock. Als voorbereiding zullen de drie rijders met hun BMW nu zaterdag ook deelnemen aan de 6 Hours of Paul Ricard, die meetellen voor de Blancpain Endurance Series.
Bij BMW heeft men de voorbije maanden hard gewerkt om een Z4 GT3 te ontwikkelen die beschikt over de nodige innovatieve technische oplossingen om toe te laten dat de wagen zowel door niet gehandicapte rijders als door een piloot zonder benen kan bestuurd worden, zonder de prestaties van de bolide aan te tasten. Ook werd er speciaal aandacht aan besteed om de rijderswissels zo vlot en snel mogelijk te laten verlopen. De wagen zal in Spa ingezet worden door het Italiaanse ROAL Motorsport.

Zanardi - Glock - Spengler
Zanardi - Glock - Spengler
Ondertussen hebben Zanardi, Spengler en Glock er al een succesvolle roll-out opzitten op het circuit van Adria waar ROAL Motorsport de aanpassingen aan de wagen kon evalueren en de nodige informatie wist te vergaren om de 24H van Spa optimaal voor te bereiden. Zanardi was opgetogen over de wagen: “Ik ben echt tevreden over deze roll-out, de ingenieurs van BMW hebben weer prachtig werk geleverd. Wanneer ik aan het stuur van de wagen zit voel ik mij direct thuis, zeker evenveel als in de wagen die ik verleden jaar bestuurde in de Blancpain Sprint Series. De aangebrachte modificaties zijn al efficiënt en voldoen aan mijn persoonlijke noden. Natuurlijk valt er nog wat werk te doen maar wij weten exact waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. Alles verloopt volgens plan en ik kan het goed vinden met mijn teamgenoten. Iedereen bij BMW Motorsport deelt dezelfde passie en inzet voor dit project.”   
    
Dit weekend zullen Zanardi, Glock and Spengler de BMW Z4 GT3 testen onder echte racecondities bij de 6H of Paul Ricard alvorens af te zakken naar het circuit van Francorchamps voor de testdag volgende woensdag.

Foto's: Martijn Wouters & BMW Motorsports

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 16 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Curbstone

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons