van der Horst

6H Spa: 34 wagens op de inschrijvingslijst

Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Op de inschrijvingslijst voor de 6 Hours of Spa prijken 34 wagens, dat zijn er vijf meer dan voor de openingsrace in Silverstone, maar nog steeds eentje minder dan de 35 die voor het volledige seizoen werden aangekondigd. Porsche en Audi zetten ieder een derde LMP1 bolide in ter voorbereiding van de 24 Heures du Mans. De LMP2 klasse krijgt naar goede gewoonte versterking van de Jota Sport Gibson die in Silverstone nog tweede werd in de ELMS-race en van de SARD-Morand Morgan die in Engeland niet aan de start kwam, al is het niet uitgesloten dat de blauwe Morgan ook in Spa afwezig zal zijn. In de GTE Am klasse zorgt AF Corse voor een additionele Ferrari 458.
--- DEELNEMERSLIJST FIA WEC 6H SPA (PDF) ---

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
De LMP1 klasse telt negen deelnemers met de toevoeging van een derde Audi R18 e-tron quattro voor Bonanomi/Rast/Albuquerque en een derde Porsche 919 Hybrid voor Hülkenberg/Bamber/Tandy. De Team ByKolles CLM P1/01 is nog steeds de enige private LMP1 daar Rebellion het debuut van zijn wagens uitstelde tot de 24 uren van Le Mans.

Duel in de LMP2-klasse - FIA WEC Silverstone 2015
Duel in de LMP2-klasse - FIA WEC Silverstone 2015
Tien LMP2 wagens staan er op de lijst, SARD-Morand laat één Morgan debuteren na het forfait in Silverstone en de Jota Sport Gibson die normaal uitkomt in de ELMS maakt een uitstap naar het WEC. Extreme Speed Motorsport komt naar Spa met twee nieuwe Ligier’s die de oude HPD’s moeten vervangen, de klasse verliest daardoor wel wat diversiteit. 


Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7
Larbre Competition - Chevrolet Corvette C7
Geen wijziging in GTE-Pro waar twee Porsche’s en twee AF Corse Ferrari’s het opnemen tegen drie Aston Martin’s. Bij Porsche Team Manthey nemen Kevin Estre en Sven Müller de plaats in van Richard Lietz en Frédéric Makowiecki die hetzelfde weekend uitkomen in de Verenigde Staten. AF Corse voegt nog een wagen toe aan zijn arsenaal met een extra 458 voor Matt Griffin, Duncan Cameron en Alex Mortimer, die zal uitkomen in de GTE-Am klasse en die nu acht wagens telt. Ferrari heeft in deze klasse drie auto’s ingeschreven tegenover twee voor Porsche en Aston Martin terwijl Corvette rekent op het enkele exemplaar van Larbre Compétition.

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons