van der Horst

6H Spa: ESM neemt Ligiers in ontvangst op Magny Cours

Tequila Patrón ESM - Ligier JS P2 Honda
Tequila Patrón ESM - Ligier JS P2 Honda
Tequila Patrón ESM heeft vandaag twee gloednieuwe Ligier JS P2’s in ontvangst genomen op het circuit van Magny Cours. Amper enkele weken nadat het Amerikaanse team de bestelling plaatste bij Onroak Automotive, kon men de LMP2 coupés reeds aan de tand voelen tijdens een shakedown op de Franse omloop, vooraleer naar Spa af te reizen. ESM is dit jaar al aan zijn derde type chassis toe.
  • Shopa
Tequila Patrón ESM - Ligier JS P2 Honda
Tequila Patrón ESM - Ligier JS P2 Honda
Men begon het seizoen met de nieuwe HPD ARX-04b coupé in de 24H van Daytona, de wagen bleek al snel niet aan de verwachtingen te voldoen, waardoor er voor de 12H of Sebring en FIA WEC 6H of Silverstone als tussenoplossing werd teruggegrepen naar de inmiddels op leeftijd zijnde ARX-03b. Daarmee scoorde het team nochtans een podiumplek in Silverstone, vooraleer de wagen achteraf uit de uitslag werd geschrapt.

Vanzelfsprekend wordt de Franse coupé uitgerust met een Honda turbokrachtbron, waarmee ESM reeds veel ervaring heeft. De toevoeging van deze twee knappe zwarte bolides brengt het aantal Ligiers in Spa op vijf, wat overeenkomt met de helft van het deelnemersveld in LMP2 dat voorts bestaat uit Dome, Oreca, Morgan, Gibson en Alpine. 

Scott Sharp, Ed Brown, Ryan Dalziel, Johannes van Overbeek, Jon Fogarty en David Heinemeier Hansson waren allemaal aanwezig op de test, die in natte omstandigheden verliep. “De wagen gedroeg zich zeer goed, alle rijders gaven positieve feedback,” verklaarde teambaas Brown. “De regen verhinderde ons om echt snel te gaan, maar als het hier reeds zo goed loopt, dan zal dat in het droge ook wel het geval zijn.” 

Foto's: ESM en Onroak  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons