van der Horst

6H Spa: Estre terug achter het stuur van een Porsche

Porsche 991 RSR GTE
Porsche 991 RSR GTE
Kevin Estre zal tijdens de FIA WEC 6 Hours of Spa aan het werk te zien zijn bij Porsche Team Manthey. De McLaren fabriekspiloot werd door de Duitse constructeur aangetrokken om in te springen op de Porsche 991 RSR #91, aangezien Patrick Pilet en Michael Christensen datzelfde weekend in actie komen in de vierde manche van het Tudor United Sportscar Championship op Laguna Seca. Estre zal in Spa-Francorchamps een team vormen met Porsche Junior Sven Müller op de #92, terwijl Richard Lietz van wagen wisselt en samen met Frédéric Makowiecki de #91 zal bemannen.
Kévin Estre
Kévin Estre
Estre maakte naam met cup Porsches en won in 2013 de Duitse Carrera Cup en was een jaar eerder de beste rookie in de Supercup. De Fransman is momenteel bezig aan een enorm druk seizoen, waarin hij naast de volledige Blancpain GT Series en Pirelli World Challenge in de VS ook nog eens de 24 uren van Le Mans zal afwerken (met o.a. Laurens Vanthoor). 

Tijdens het bewuste weekend van 2 en 3 mei zal Porsche maar liefst zeven fabriekswagens inzetten; met een paar 991 RSR GTE in het FIA WEC en TUSC, plus uiteraard de drie 919 Hybrid LMP1 in Spa.

Foto's: Porsche & Vincent Wouters   • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons