van der Horst

6H Spa: Reacties van de polesitters

Brendon Hartley en Timo Bernhard
Brendon Hartley en Timo Bernhard
Na de pole van Audi in Silverstone was het dit keer regerend wereldkampioen Porsche dat in Spa de eerste startrij voor zich opeiste. Het waren Brendon Hartley en Timo Bernhard die de 919 Hybrid met startnummer 1 mochten kwalificeren, onder het goedkeurend oog van hun teamgenoot Mark Webber. "Timo en ik reden zo goed als dezelfde rondetijd" aldus Hartley, de man die in Silverstone nog zwaar van de baan ging na een contact met een GTE-wagen.
Timo Bernhard
Timo Bernhard
"Ik had wel niet gedacht dat het gat met de concurrentie zo groot zou zijn. De temperaturen zijn een stuk hoger dan gisteren, het wordt een zware race, zeker voor de banden." Bernhard: "Tijdens de lange runs zal het gat een stuk kleiner zijn, het wordt sowieso voor Porsche geen gelopen koers. Daarom focusten we tijdens de derde vrije training ook op de race-setup. Wat natuurlijk wel erg van pas komt, is het feit dat we morgen in de beginfase vrije baan zullen hebben."

René Rast & Roman Rusinov
René Rast & Roman Rusinov
In LMP2 was de pole voor de G-Drive Racing van Roman Rusinov en Rene Rast. "We hadden wat problemen gisteren, maar het team heeft hard gewerkt; de auto voelde erg goed aan" aldus Rusinov. "Mijn teamgenoot was bovendien supersnel vandaag!" Rast, "Ik heb inderdaad het onderste uit de kan gehaald en bovendien had ik een vrije ronde. Wat de wedstrijd betreft, zou ik graag op het podium eindigen. Een zege zou leuk zijn, maar wij focussen echt op de lange termijn."

Davide Rigon & Sam Bird
Davide Rigon & Sam Bird
In GTE-Pro was de pole, net als in Silverstone, voor de Ferrari van Davide Rigon en Sam Bird. "Ik reed mijn snelste tijd in mijn tweede vliegende ronde", aldus Rigon. "Ik nam de Raidillon een stuk beter de tweede keer en dat maakte het verschil." Bird, "Het verschil is hier wel kleiner dan in Silverstone. De Aston's zijn bovendien heel snel in de eerste en derde sector en ook de Ford's hebben een heel hoge topsnelheid. Onze teamgenoten starten bovendien niet achteraan zoals tijdens de vorige wedstrijd!"

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 6 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons