van der Horst

6H Spa: Conway/Kobayashi/Lopez kloppen teamgenoten met ruime marge in strijd om pole

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota monopoliseert de eerste startrij voor de 6 Hours of Spa. Dat mag geen verrassing heten, maar de marge tussen beide TS050 Hybrid's des te meer. De wagen van Mike Conway, Kamui Kobayashi en Jose-Maria Lopez verzamelde een halve tel bonus op de zusterwagen met Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso in het kuipje. De strijd om de pole was in feite op tien minuten van het einde reeds afgelopen, toen de hemelsluizen openden. Daarmee krijgen we dus dezelfde wagen op pole als vorig jaar, ware het niet dat de bolide toen nog gediskwalificeerd werd. De SMP Racing BR1 van Stéphane Sarrazin, Egor Orudzhev en Sergey Sirotkin was "best of the rest" en krijgt op de tweede rij het gezelschap van de Rebellion R13 #3 van Berthon/Laurent/Menezes. De wagen die Stoffel Vandoorne deelt met de Russische tandem Mikhail Aleshin/Vitaly Petrov start op rij 3, met daarnaast de Rebellion van Lotterer/Jani/Senna.
  • Oeste Kart
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
In LMP2 was G-Drive (Rusinov/Van Uitert/Vergne) primus en ook daar was de marge een halve seconde. Een mooie revanche dus nadat het team vorig jaar de beste uitgangspositie misliep met 24 duizendste. Jackie Chan DC Racing volgde als tweede (Ho-Pin Tung/Richelmi/Aubry), voor de zusterwagen met Heinemeier Hansson/King/Stevens aan de knoppen.

ByKolles Racing Team - ENSO CLM P1/01 Gibson
ByKolles Racing Team - ENSO CLM P1/01 Gibson
De sessie werd kort voor het einde onderbroken toen de ByKolles CLM P1/01 stilviel op het rechte stuk richting La Source. Nadien waagde enkel de Larbre Competition Ligier zich aan een poging om de chrono te verbeteren, maar toen de wagen in Les Comes besloot rechtdoor te gaan in zijn outlap, bleek het al snel duidelijk dat het zinloos was een tijdsverbetering na te jagen.

De wedstrijd start morgen, zaterdag, om 13:30.

Lees ook: 6H Spa: Andy Priaulx ontzegt Maxime Martin pole

--- Uitslag 6 Hours of Spa Kwalificaties LMP1 & LMP2 ---


Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op vrijdag 3 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons