van der Horst

6H Spa: Forfait Algarve Pro Racing na positieve coronatest van Aubry

Jackie Chan DC Racing - Oreca
Jackie Chan DC Racing - Oreca
Vanochtend net na het afvlaggen van de tweede vrije training kwam er een update van de organisatie van het FIA WEC omtrent de positieve Covid19-test van Gabriel Aubry. Ook de tweede test bleek positief en een grondige contactanalyse zorgde ervoor dat 16 teamleden van Algarve Pro Racing, 3 teamleden van Jackie Chan DC Racing, 3 technici van Goodyear en 1 monteur van Rebellion in quarantaine dienden te gaan. Drie van de 16 teamleden van APR, waaronder een rijder, bleken bovendien zelf ook besmet, maar gelukkig vertoont niemand van hen symptomen.
De pitbox van Algarve Pro Racing blijft dit weekend gesloten
De pitbox van Algarve Pro Racing blijft dit weekend gesloten
Dit zorgt natuurlijk wel voor het gedwongen forfait van het team, want als voorzorgsmaatregel worden alle hoger genoemde 23 personen voorlopig geweerd uit de paddock. Ze zullen bovendien binnenkort een tweede Covid19-test ondergaan.

Gabriel Aubry zelf is uiteraard teleurgesteld: "Nadat ik hoorde dat iemand uit mijn omgeving Covid19 had opgelopen heb ik mezelf thuis in Frankrijk meteen laten testen. Ik heb nooit symptomen gehad dus ik ben alsnog opnieuw afgereisd naar Spa-Francorchamps. Kort na mijn aankomst kreeg ik te horen dat ook mijn test positief bleek. Ik heb toen meteen beide teams en het WEC ingelicht en heb de veiligheidsprocedures gevolgd door meteen in quarantaine te gaan in mijn hotel. Een tweede test hier in Spa was ook positief. Ik ben erg teleurgesteld, vooral voor mijn teamgenoten die dit weekend niet in actie kunnen komen."

Foto's: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons