van der Horst

6H Spa: Opnieuw Rebellion in FP2 - Crash voor Racing Team Nederland

Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
De Rebellion R13 van Bruno Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato was vanochtend opnieuw sneller dan de Toyota's. Met een 2:00.878 stelde het Zwitserse team bovendien hun snelste chrono uit de eerste vrije training met zo'n anderhalve seconde scherper. De temperaturen liepen vanochtend wel niet zo hoog op als gisterennamiddag dus de omstandigheden waren net ietsje beter. Het gat met de beide Toyota's op posities 2 en 3 bleef dit keer beperkt tot een halve seconde.
De schade aan de Racing Team Nederland Oreca valt op het eerste zicht goed mee
De schade aan de Racing Team Nederland Oreca valt op het eerste zicht goed mee
Halverwege de anderhalf uur durende sessie zagen we een Full Course Yellow na een crash van Frits Van Eerd in de Racing Team Nederland LMP2. De schade bleek vooral rechts vooraan, maar niets wijst erop dat we de wagen niet in actie zullen zien tijdens de derde en afsluitende vrije training om 14u. Ondanks de uitschuiver was de 2:03.978 goed genoeg voor de tweede plaats in de LMP2-klasse, achter de Signatech Alpine #36 van Laurent, Negrao en Ragues. Algarve Pro Racing kwam opnieuw niet in actie, de garages bleven dicht na de Covid19-besmetting van Gabriel Aubry, die vorig weekend tijdens de ELMS-manche nog voor het team uitkwam.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
In GTE Pro zagen we een Belgisch succes voor Maxime Martin, die samen met teamgenoot Alex Lynn de tabellen aanvoerde. De zuster-Aston Martin van het Deense duo Sorensen/Thiim tikte bovendien als tweede aan, voor de AF Corse Ferrari van Davide Rigon en Miguel Molina. Porsche eindigde als vierde en zesde, met daartussen de tweede Ferrari, maar de constructeur uit Stuttgart had wel de snelste wagen in GTE Am. Die eer was weggelegd voor de Team Project 1 911 RSR van Perfetti, Hörr en Cairoli.

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 14 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons