van der Horst

6H Spa: Rebellion boven in eerste vrije training

Rebellion R13 Gibson
Rebellion R13 Gibson
Tijdens de eerste vrije training voor de FIA WEC 6 Hours of Spa op donderdagnamiddag was het verrassend Rebellion Racing dat de snelste tijd neerzette. Bruno Senna, Gustavo Menezes en Norman Nato waren een seconde sneller dan de ByKolles Enso van Tom Dillmann, Bruno Spengler en Oliver Webb. De Toyota's eindigden als derde en vierde, met de startnummer 7 van Lopez, Kobayashi en Conway voor de zusterwagen (#8) van Buemi, Nakajima en Hartley.
De zon was volop van de partij tijdens de eerste training, die overigens zonder incidenten verliep. Alleen zagen we wel een resem aan stop-and-go penalty's van vijf minuten voor het overschrijden van de limieten van de baan. Vooral bovenaan de Raidillon ging menig coureur de geasfalteerde uitloopzone opzoeken.

Racing Team Nederland - Oreca Gibson
Racing Team Nederland - Oreca Gibson
Racing Team Nederland was de primus in de LMP2-klasse, onze Noorderburen Frits Van Eerd, Giedo Van Der Garde en Job Van Uitert eindigden bovendien op slechts anderhalve seconde van de besttijd van de Rebellion. Na de positieve Covid19-test van Gabriel Aubry zagen we overigens de Algarve Pro Racing Oreca van Falb, Trummer en Lancaster niet in actie. Aubry's teamgenoten Stevens en Tung kwamen wel in actie voor Jackie Chan DC Racing, zij noteerden de zesde tijd in LMP2.

Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage AMR
Maxime Martin en teamgenoot Alex Lynn, de meest recente winnaars van de FIA WEC 6 Hours of Spa, in de GTE klasse, deden het goed met een tweede chrono in GTE Pro. Zij moesten met de Aston Martin (#97) alleen de Porsche (#92) van Michael Christensen en Kévin Estre voor zich dulden. De zuster-Porsche eindigde als derde, voor de beide AF Corse Ferrari's en de tweede Aston Martin. Tussen de zes fabriekswagens zat slechts iets meer dan een seconde verschil.

In GTE Am was de besttijd voor de AF Corse Ferrari #83 van Perrodo, Collard en Nielsen. Die klasse kan dit weekend rekenen op niet minder dan elf wagens: vijf Porsche's, vier Ferrari's en twee Aston Martin's.

Foto's: Geert FranquetSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons