van der Horst

6H Spa: The Heart of Racing vervangt Northwest AMR na pensioen Paul Dalla Lana

Paul Dalla Lana
Paul Dalla Lana
Net voor aanvang van de Totalenergies 6 Hours of Spa dit weekend krijgen we nog een last-minute invaller bij de wagens. The Heart of Racing zal namelijk debuteren bij de GT's met een Aston Martin. Het Amerikaanse team krijgt deze kans aangezien Northwest AMR zich terugtrekt uit het kampioenschap en dit omwille dat Paul Dalla Lana onverwacht zijn helm aan de wilgen hangt.
Het was een onverwachte wending gezien Dalla Lana nochtans aanwezig was in zowel Sebring als Portimão enkele weken terug. Maar volgens een persbericht van Aston Martin Racing besloot de 57-jarige Canadees per direct te stoppen met racen en zich te richten op zijn verschillende bedrijfsopportuniteiten. Hiermee verliest het kampioenschap de beste amateurpiloot in het GT-veld. Zo behaalde hij 17 klasse-overwinningen sinds 2013, al won Dalla Lana maar een titel en dat in 2017. Daarnaast was hij nog actief over de jaren in Daytona, Bathurst en Sebring. Het vertrek van de Canadees, betekende dat er een plaats vrijkwam bij de teams maar die is al ingevuld.

Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
Heart of Racing - Aston Martin Vantage AMR GT3
The Heart of Racing neemt namelijk de wagen over. Het team zal wel onder de teamnaam Northwest AMR blijven rijden, maar het zal op en top het Amerikaanse team zijn dat bekend is vanuit IMSA dat de wagen runt. Ian James had al een aanvraag gedaan voor de komende 24 uren van Le Mans eerder dit jaar, maar ving bot. Nu zullen zij direct mogen uitkomen dit weekend in Spa. James rekent daarvoor wel op zijn eigen piloten en zal vergezeld worden door Alex Riberas en Daniel Mancinelli en daarom zullen we Axcil Jefferies en Nicki Thiim niet meer in actie zien komen.

Foto's: Martijn Wouters - Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op dinsdag 25 april 2023.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons