van der Horst

8H Indy: 22 wagens in de voorlaatste manche van de Intercontinental GT Challenge

Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
Start 2021 IGTC Indianapolis 8 Hour
De Intercontinental GT Challenge trekt zich terug op gang in Amerika. Na de Crowdstrike 24 Hours of Spa begin juli werd er voornamelijk op regionaal niveau gereden, maar nu gaat men in de laatste rechte lijn van het intercontinentaal kampioenschap, te beginnen in Indianapolis. Daar zullen 22 wagens de degens kruisen, waarvan elf in de Pro-klasse, en is er natuurlijk ook wat Belgische inbreng te vinden op de Brickyard.
  • LTF
#75 Mercedes - SunEnergy1 Racing
#75 Mercedes - SunEnergy1 Racing
Net zoals de voorgaande jaren zal de manche van de Intercontinental GT Challenge gecombineerd worden met de finale van de Fanatec GT World Challenge America, wat betekent dat er dus ook twee winnaars uit de bus zullen komen. Ook qua variatie mag men niet klagen, gezien er zes verschillende merken aan de start zullen verschijnen. Een grote afwezige daarentegen is de SunEnergy1 Racing Mercedes. Kenny Habul blijft nog steeds naast de kant sinds zijn zware crash in Pre-qualifying in Spa-Francorchamps en besloot om zijn deelname in te trekken.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R (992)
Langs Belgische zijde is er al zeker de aanwezigheid van Team WRT met Dries Vanthoor, Charles Weerts en Maxime Martin. Zij zullen vooral het speerpunt vormen van de Beierse merk om hun voorsprong in de constructeurskampioenschap te behouden op Mercedes, dat ook niet licht inzet met namen als Jules Gounon, Luca Stolz, Raffaele Marciello, enzovoort. Tot slot komt er nog een vierde Belg aan de start. Jan Heylen zal namelijk met Madison Snow en Trent Hindman in de Wright Motorsports Porsche uitkomen en ook in de Pro-klasse. Hoewel zij mee kunnen dingen voor algemene winst, zullen zij vooral vechten in het Amerikaanse kampioenschap, waar Heylen en Snow afgelopen weekend nog naar huis ging met de dubbel.

Foto's: Intercontental GT Challenge - Geert Franquet - Fanatec GT World Challenge AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 27 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Indianapolis 8 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons