van der Horst

Acura maakt nieuwe klantenteams bekend - legt LMDh-plan op tafel

Wayne Taylor Racing
Wayne Taylor Racing
Twee maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat Acura de samenwerking in het IMSA kampioenschap met Team Penske stopzette. Reden achter de breuk was vooral de tegenvallende resultaten - lees weinig zeges - die het team van Roger Penske kon voorleggen na twee jaar samenwerking. Doch wilde de constructeur de stekker niet uit het project trekken en ging op zoek naar een nieuw klantenteam. Ze hebben er uiteindelijk twee gevonden: Meyer Shank Racing en Wayne Taylor Racing.
Meyer Shank Racing
Meyer Shank Racing
Meyer Shank Racing is geen onbekende voor de Amerikaanse tak van Honda. Het team krijgt al fabriekssteun sinds 2017, waarbij het sindsdien twee NSX GT3's inzette in de GT Daytona klasse. Met de overstap naar DPi laten zij dit GT programma vallen om zich volledig te focussen op de ARX-05. Wel verrassend was de aankondiging van Wayne Taylor Racing. De Zuid-Afrikaan was met zijn team sinds jaar en dag vertegenwoordiger voor GM in Amerika, al is hij ook geen onbekende voor Acura gezien hun samenwerking begin jaren 90. Acura kon hem verleiden met een twee dingen: Ricky Taylor en Le Mans.

Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Wayne Taylor Racing - Cadillac DPi
Gezien Taylor junior een officieel fabriekspiloot is van Honda Performance Development, zal hij zich naar alle waarschijnlijkheid terug herenigen met het team van zijn vader. Daarnaast is de constructeur namelijk van plan mee over te gaan in de LMDh-era om uiteindelijk richting de 24 Uren van Le Mans te trekken. Daarbij rekent het op zijn twee nieuwe klantenteams. Daags na de overwinning van Wayne Taylor Racing in Daytona begin januari, gaf hij al aan graag met Cadillac richting Le Mans te trekken met een LMDh. Aangezien hij geen gehoor kreeg bij GM, ging hij overstag op het aanbod van Acura. De Zuid-Afrikaan is overigens zelf klassewinnaar geweest in de Franse klassieker. Hij won namelijk de LMP1-klasse in 1998 met onder meer Eric van de Poele aan zijn zijde.

Foto's: Honda Racing - Wayne Taylor RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 23 september 2020.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons