VLN4: Mercedes AMG GT3 snel maar fragiel

Mercedes AMG GT3
Op de Nürburgring werd vorig weekend de vierde VLN-manche afgewerkt, de 4 uur durende wedstrijd werd gewonnen door Walkenhorst BMW Z4 GT3 van Felipe Laser, Michaela Cerruti en Jesse Krohn. Het was echter vooral uitkijken naar het debuut van de Mercedes AMG GT3, alsook naar het eerste Europese optreden van de Lexus RC F GT3. De Mercedes toonde zich uitermate snel en legde met een top chrono beslag op de pole, in de wedstrijd was de nieuwe GT3 in strijd voor de zege tot mechanische problemen de wagen terug lieten vallen in het klassement. Ook Lexus kende een veelbelovende eerste optreden, beide wagens reden de race uit en finishten op de tiende en elfde positie.
Frikadelli Racing - Porsche 911 GT3-R
De derde wedstrijd van de VLN serie vond twee weken geleden plaats maar kon niet rekenen op veel aandacht. De zege ging toen naar de Frikadelli Racing Team Porsche GT3 R van Klaus Abbelen, Patrick Huisman en Sabine Schmitz. De vierde race dit weekend kon opnieuw rekenen op een goed startveld en tevens koos Mercedes deze race uit om zijn nieuw GT3 wapen te laten debuteren.

Bernd Schneider
Mercedes kan gerust zijn, de AMG GT3 is snel, dat is zeker, Bernd Schneider pakte met de wagen de pole in een tijd van 8:02.897, meer dan 5 seconden onder de tijd van de ROWE Racing Mercedes SLS die de tweede chrono realiseerde. In de wedstrijd was de wagen steeds vooraan te vinden en Schneider/Jäger/Seyffarth streden rondenlang met de Falken Motorsports Porsche om de koppositie tot halfweg wedstrijd de Mercedes 4 ronden verloor door een wiellager probleem.

Lexus LC F GT3
Ook het debuut van de Lexus RC F GT3 ging niet ongemerkt voorbij, de beide wagens reden een probleemloze wedstrijd en het exemplaar van Farnbacher Racing, dat op een gegeven moment zelfs in vijfde stelling lag, eindigde de wedstrijd op een tiende plaats net voor de tweede Lexus ingezet door Emil Frey Racing.

Walkenhorst BMW Z4 GT3
De zege leek na het terugvallen van de Mercedes AMG GT3 te gaan naar een Porsche GT3 R, of het Falken Motorsport exemplaar van Dumbreck/Imperatori of de Frikadelli Racing Team GT3 R van Abbelen/Huisman/Schmitz. Beide Porsche’s lieten zich op het einde van de race nog verrassen door de Walkenhorst BMW, toen bleek dat zij alle twee nog binnen moesten voor een extra pitstop. De overwinning ging dus voor het eerst naar Walkenhorst, voor de Falken Motorsport Porsche en het exemplaar van Frikadelli Racing. Ook de overige posities in de top vijf gingen naar Porsche, de Team Manthey GT3 RSR van Weiss/Krumbach/Kainz werd vierde voor de Manthey Racing GT3 Cup van Breuer/ Christensen/Liedz.