van der Horst

Alejandro Agag stelt Extreme H voor

Extreme H Odyssey-21
Extreme H Odyssey-21
Als Alejandro Agag zich op een project gooit, dan mag je er zeker van zijn dat het er ook komt. De Spanjaard stond aan het doopvont van de Formule E, Extreme E en de E1 Series, een competitie met elektrische boten die in 2023 van start gaat. Vanaf 2024 komt daar ook Extreme H bij, waarbij wagens op waterstof zullen racen in hetzelfde format als het huidige Extreme E.
Hoewel Agag zich al voor een decennium engageert in elektrisch racen, beseft hij eveneens dat dit niet de enige oplossing kan zijn voor de toekomst. Daarom is de keuze voor waterstof dan ook niet ver gezocht. Het plan is om de huidige Odyssey-21 chassis te behouden, maar de batterijen die door Williams geproduceerd worden te vervangen door een waterstofbatterij, die zou moeten werken op water en zonne-energie.

Of het een apart kampioenschap gaat worden of samen verreden zal worden met Extreme E, daar is Agag nog niet uit en plant daarvoor gesprekken met de huidige teams in het kampioenschap. Als alles goed verloopt zou het kampioenschap in 2024 van start gaan en zal hij dan de eerste zijn die dit kan bereiken, gezien ACO de klasse in het FIA WEC pas vanaf 2025 zal introduceren.

Foto: Extreme E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op zondag 20 februari 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons