van der Horst

Alexey Lukyanuk leider in Azoren

Alexey Lukyanuk - Ford Fiesta R5
Alexey Lukyanuk - Ford Fiesta R5
De Rus Alexey Lukyanuk is na de eerste dag leider in de Rally van de Azoren, de openingsmanche van het Europese rallykampioenschap ERC. Hij gaat de Portugezen Ricardo Moura en Bruno Magalhaes vooraf.
Er stonden vrijdag negen proeven op het programma van de sterk bezette openingsmanche. Maar liefst 33 R5-wagens tekende present voor de opener van het ERC-seizoen.

De Hongaar David Botka (Škoda Fabia R5) klokte op de showproef Lagoa de eerste besttijd van dat nieuwe ERC-seizoen maar Alexey Lukyanuk stelde meteen orde op zaken en nam op de tweede proef resoluut de kop in handen. Hij zou die niet meer afstaan. Ricardo Moura (Škoda Fabia R5) drong nog een tijdje aan maar de Rus nam in de tweede van drie lussen afstand van de thuisrijder. Na de eerste dag leidt hij met 21.8 seconden voorsprong op Moura en 32.4 op Bruno Magalhaes (Škoda Fabia R5).

De Brit Chris Ingram (Škoda Fabia R5), ERC Juniorkampioen in 2017, is bij zijn R5-debuut voorlopig vierde op 44.1 seconden van de Russissche leider. Martin Koçi (Škoda Fabia R5) is vijfde en houdt zijn achterstand nog net binnen de minuut.

Geen Belgische rijders aan de start maar Bjorn Degandt navigeert wel de Duitser Albert Von Thurn und Taxis (Škoda Fabia R5) en Martijn Wydaeghe zit naaste de Italiaanse schoonheid Tamara Molinaro (Ford Fiesta R5). Voor Degandt eindigde de rally na de middag na een crash. Wydaeghe en Molinaro mogen een top20-plaats ambiëren zaterdag.

Foto: Alexey Lukyanuk Facebook



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op vrijdag 23 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Azores Rallye.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons