van der Horst

Alexey Lukyanuk treft raak op Azoren

Alexey Lukyanuk - Ford Fiesta R5
Alexey Lukyanuk - Ford Fiesta R5
De Rus Alexey Lukyanuk heeft voor de eerste keer in zijn carrière de Rally van de Azoren gewonnen. Dat is de openingsmanche van het Europese rallykampioenschap ERC. Hij bleef na vijftien proeven de thuisrijders Ricardo Moura en Bruno Magalhaes vooraf.
  • VR Racing
Lukyanuk (Ford Fiesta R5) begon als leider aan de slotdag op de Azoren. De Rus maakte meteen duidelijk dat hij niemand meer voor zich zou dulden met twee snelste tijden op de openingsproeven. Na de middag controleerde Lukyanuk perfect, wat niet altijd evident is voor de snelle maar vaak wisselvallige Rus.

Ricardo Moura  (Skoda Fabia R5) hield Bruno Magalhaes (Skoda Fabia R5) nog net af voor de tweede plaats. Moura eindigde op 16.4 seconden van Lukyanuk, Magalhaes was uiteindelijk 25.7 seconden trager dan de Fordpiloot.

Chris Ingram (Skoda Fabia R5) eindigde knap vierde bij zijn debuut met een R5-wagen. De jonge Brit deed wel anderhalve minuut langer over de vijftien proeven dan Lukyanuk, maar de Brit reed zondag ook eens lek. De jonge Zweed Fredrik Ahlin (Skoda Fabia R5) eindigde mooi vijfde en zet daarmee vier Skoda's in de top vijf. 

Martijn Wydaeghe werd veertiende aan de zijde van Tamara Molinaro (Ford Fiesta R5). Bij de juniors stond er geen maat op de Portugees Diogo Gago in zijn Peugeot 208 R2.

Volgende uitdaging wordt de Rally Islas Canarias begin mei.

Foto: ERC Series
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zaterdag 24 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Azores Rallye.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons