van der Horst

Alfa Romeo en Williams behouden rijdersduo voor 2021

Kimi Räikkönen - Alfa Romeo C39
Kimi Räikkönen - Alfa Romeo C39
Misschien verrassend, misschien ook niet, maar zowel Alfa Romeo Racing als Williams behouden hun huidige piloten ook voor het volgende F1 seizoen. Beide teams hakten na de GP van Portimão de knopen door en kwamen vandaag, in aanloop naar de GP in San Marino, met de bevestiging naar buiten.
  • De Swert Opticiens
Nadat Alfa Romeo Racing gisteren al aankondigde dat het de samenwerking met Sauber verderzette, officialiseerden de Zwitsers vandaag hun rijderscombinatie voor 2021. Ook hier geen veranderingen; Kimi Raïkkönen en Antonio Giovinazzi blijven deel uitmaken van het team. 'The Iceman' werd afgelopen week 41 jaar en breidt een 18e seizoen aan zijn carrière. Hij zal volgend jaar opnieuw Giovinazzi als teammaat krijgen. De Italiaan weerstond aan de druk van de opkomende Ferrari-talenten zoals Mick Schumacher en Robert Shwarzmann en start zijn derde seizoen in de koningsklasse van de autosport. 

Williams FW43
Williams FW43
Dat Nicholas Latifi al zeker was van zijn Williams-zitje voor volgend seizoen, was een publiek geheim. Ondanks een eerder anoniem seizoen neemt de Canadees, wellicht dankzij de financiele middelen van zijn vader, ook volgend jaar plaats in het kuipje van de wit blauwe bolide. Dat ook George Russell in 2021 opnieuw op de grid staat, is voor velen een geruststelling. De Mercedes-protegé was het volledige seizoen de betere van beide rijders en kwalificeerde zich bij alle 12 GP's voor Latifi. Toch bleef zijn toekomst, ondanks een contract voor 2021 onzeker. Met het vrijkomen van Sergio Perez bij Racing Point en de geruchten dat, opnieuw, de steenrijke vader van Nikita Mazepin gesprekken voerde om het F1 team uit Growe over te nemen, leken er op zijn minst twee serieuze kapers op de kust. De 22-jarige wist uitendelijk toch te overtuigen en staat daarmee ook in 2021 in de F1, waar hij aan zijn derde seizoen begint.
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op vrijdag 30 oktober 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons