van der Horst

All-Inkl.com Münnich Motorsport bevestigt WTCC-deelname

All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
GT1 wereldkampioen All-Inkl.com Münnich Motorsport heeft bevestigd dat het dit jaar de switch van GT naar het toerwagenracen maakt en aanzet in het WTCC. Zoals we reeds op 8 november berichtten verschijnt het team van René Münnich met drie SEAT Leon WTCC aan de start; twee voor het GT1-werelkampioenduo Marc Basseng en Markus Winkelhock en één exemplaar voor René Münnich himself.
  • Dreamdrive
Dat Münnich voor zijn WTCC-deelname voor SEAT opteerde, is al evenmin een verrassing. Voor diens verkennende race in Suzuka in oktober vorig jaar maakte de teambaas uit Saksen immers zijn opwachting aan boord van één van de Special Tuning Racing SEAT Leon WTCC.

All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
Ook het feit dat het team vorig weekend deelnam aan de 24U van Dubai (waarin het tweede eindigde in de A3T-klasse) met een SEAT Leon Supercopa LR wees in die richting. Het met enkele nieuwe leden uitgebreide team en rijderstrio benutte de etmaalrace in Dubai om te gewennen aan de voorwielaangedreven wagen,leerde er in raceomstandigheden werken met de voor hen nieuwe montuur en raakte zo tevens op elkaar ingespeeld.

All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
All-Inkl.com Racing - SEAT Leon WTCC
Voor hun WTCC-campagne verwierf Münnich onder meer de beide Lukoil Racing Leon's waarmee Gabriele Tarquini en Aleksei Dudukalo afgelopen seizoen in WTCC aan de start kwamen. De wagens worden mogelijk nog voor de maandwisseling geleverd waarna het richting Spanje gaat voor de eerste tests.

"Het WTCC is voor ons een nieuwe uitdaging en de juiste keuze. Daarbij is SEAT een logische partner; de wagen is immers steeds betrouwbaar en kompetitief gebleken" aldus Münnich.

Foto's: All-Inkl.com Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 20 januari 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons